מדדים ומחקרים

איזו מניה זינקה היום בענק ב-43%, ומה הסיבה לכך?

בעלת השליטה בעדיקה, גולף (60%), שיפרה את ההצעה לרכישת כלל מניות החברה החבוטה, והמשקיעים הקפיצו את המניה למעלה
מערכת ice |  1
בורסת תל אביב
חברת הסחר האלקטרוני לאופנה, עדיקה, רואה סוף סוף קצר אור לאחר התקופה החשוכה והתרסקות המניה. חברת האם ובעלת השליטה - גולף - שיפרה משמעותית את ההצעה לרכישת החברה תוך כדי מחיקתה הסופית מהבורסה.
על פי הדיווח היום, ובהמשך למו"מ בין שתי החברות, גולף המחזיקה ב-60% ממניות עדיקה, הציעה לחברה שתי אפשרויות: האחת תמורה למניות במזומן ולמעשה 15 מיליון שקל עבור המניות, ובעצם לפי שווי חברה של 37.5 מיליון שקל. האפשרות השנייה: שילוב של מזומן ומניות בגולף לפני 17 מיליון שקל על סך כלל מניות עדיקה, ושווי חברה של 42.5 מיליון שקל.

ההצעה המשופרת למעשה מגדילה את שווי עדיקה, מאשר ההצעה הקודמת אז עמדה המכירה לפי שווי של 30 מיליון שקל - יותר מפי 5 פחות מהנפקתה ב-2018 אז שוויה עמד על 167 מיליון שקל.
לאחר שיפור ההצעה של גולף, המשקיעים זיהו אופטימיות בחברת עדיקה, והמניה זינקה ב-42.69%, כאשר גם מניית גולף עלתה ב-2.77% - דבר שהעלה את השווי של העסקה המשולבת שהציעה גולף לעדיקה.
 
חברת עדיקה נוסדה אי שם בשנת 2012 על ידי דדי שוורצברג ועדי רונן, כאתר אינטרנט ובו אפשרות לרכישת בגדים. עם השנים התווספו גם מוצרי הנעלה ותיקים. בשנת 2015 רכשה גולף את השליטה בעדיקה בכ-40 מיליון שקל. ב-2018 הונפקה עדיקה בבורסה בשווי של 150 מיליון שקל לפני הכסף. 
חברת עדיקה חטפה קשה את תקופת הקורונה וזאת לאחר פגיעה קשה בהכנסות וברווחים בשנת 2021, ועל פי הודעת החברה דאז היא סיימה את השנה עם הפסד של מעל 50 מיליון שקל. עדיקה השקיעה בתשתיות יקרות מדי, והעלייה במחירי המשלוחים, יחד עם ניהול לא נכון הביאו את החברה להפסדים, דבר שגרר הלוואה של 20 מיליון שקל מבעלת השליטה גולף. 
כאמור, עתה כמעט הגיעה סופה של עדיקה כחברה ציבורית, לאחר שגולף החליטה סופית לקבור את חברת האופנה המקוונת בעסקה הנמוכה משמעותית משוויה בהנפקה.

הזינוק של מניית עדיקה היום. צילום מסך גוגל
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ניפגש ב300 חודש הבא …
    אין מיזוג 08/2022/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי שרוצה לרכוש שישלם
    סגור