מדדים ומחקרים

התיירים לא מגיעים אבל המלונות ממשיכים להרוויח - איך זה קורה?

פדיון המלונות עד לחודש ספטמבר עמד על 9.7 מיליארד שקלים שהיוו עלייה ביחס לתקופה שקדמה לקורונה. בניגוד לכך, כמות הישראלים שהגיעה ללינות פחתה וכך גם התיירים מחו"ל. מה הגורם המרכזי לרווח העצום של המלונות?
מלונות (צילום unsplash, pexels)
אמנם עונת התיירות הרשמית נמצאת מאחורינו אבל הנתונים בשטח מטעם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מגיעים אלינו רק עכשיו וחושפים את האמת מאחורי תיירות הפנים בארץ. על פי נתוני הלמ"ס הישראלים נהרו בהמוניהם למלונות ברחבי הארץ, כאשר רובם בתל-אביב, ירושלים וכמובן אילת. תיירים בחו"ל, לעומת זאת, לא כל כך.
על פי הנתונים, כלל מלונות התיירות בארץ, אשר מנו החל מינואר ועד ספטמבר 2022 444 בתי מלון, הכניסו 9.7 מיליארד שקלים - מספר גבוה יותר ביחס לשנה שקדמה לקורונה, 2019, שבה הנתונים עמדו על 9.5 מיליארד שקל. יתרה מכך, מתברר ש-73% מפוקדי המלונות היו ישראל, בעוד שבשנת 2019 היו אלה רק 58%. 
למרות הנתונים הללו, בתקופת השיא של יוני-ספטמבר, הפדיון מהתיירים שמגיעים מחו"ל עלה השנה ב-26% והפדיון מהמבקרים הישראלים דווקא ירד ב-10%, ייתכן כי באותה עונה אחוז משמעותי מהישראליים בחרו לטוס ולבקר לחו"ל ולכן ויתרו על חופשה יקרה בארץ.
כמו כן, נתון נוסף שמתמיה מעט זו העובדה שהתפוסה עד לחודש ספטמבר עמדה באופן כולל רק על 59%, בעוד שבשנת 2019 הנתונים עמדו על 70%. סך הלינות גם הוא נמוך ביחס לתקופת קדם הקורונה ואלו עמדו רק על 17.1 מיליון לינות ביחס ל-19.5 מיליון לינות ב-2019. 
אם כן, על אף שהנתונים מנוכים עונתיות, ניתן להסיק כי מחירי הלינות עלו וכך גם הרווחים ביחס לתקופה שקדמה למגפה. בהתאם היקף הישראלים שנהרו למלונות ירד ועדיין היו אלו שהסכימו לשלם את המחיר העצום.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה