מדדים ומחקרים
הטחינה חשובה לישראלים? נתוני הצריכה האמיתיים נחשפים
סקר הטחינה מצא כי 51% מהציבור הישראלי צורך טחינה גולמית, 65% מהישראלים אוכלים טחינה לפחות פעמיים בשבוע מרבית הצרכנים (94%), רוב הציבור צורך טחינה על בסיס יום-יומי. ומה לגבי חלבה? כל המספרים בממצאי הסקר
אחד מאבות המזון של המטבח הישראלי, הטחינה, מצטרף כמעט לכל מנה וצלחת על השולחן הישראלי. "בארכה", מותג הטחינה והחלבה מהמובילים בישראל, בסקר מייצג בכדי לבדוק אחת לתמיד - כמה טחינה אנחנו נוהגים לצרוך? על מה אנחנו מעדיפים לשים אותה או יותר נכון על מה לא? רמז: ללמעלה ממחציתינו יש טחינה במזווה בבית.
הסקר שנערך בקרב מדגם מייצג באמצעות מכון המחקר שילוב עבור המותג "בארכה" עוסק במוצר המזרח תיכוני החם בכל בית, הטחינה וביתה הקטנה – החלבה, המדגם כולל 506 גברים ונשים, בגילאי 18+, הצורכים טחינה גולמית ו/או חלבה לפחות אחת לחודש, הסקר הוא ייעודי אינטרנטי בקרב מדגם מפאנל גולשי האינטרנט iPanel.
תוצאות הסקר משקפות את האהבה הטהורה שלנו לטחינה, לא רק שהישראלים מוסיפים אותה כמעט לכל מנה אלא מתברר שיש לנו לו"ז קבוע לגבי הרגלי הצריכה שלה: מתברר כי 65% מהישראלים שומרים על הרגל צריכה קבוע של פעמיים בשבוע, לרוב על סלט ירקות או ירקות טריים, 60% מהישראלים מזלפים אותה על חציל, 59% על לחם פיתה וכדומה, 39% אחוז נהנים מהטחינה עם ירקות צלויים או מוקפצים, ו-30% עם בישולי בשר, דגים ועוף.
הקטגוריה נתפסת כמגוונת מבחינת הטעם והאיכות, והצרכנים שומרים על נאמנות יחסית למותג שהם קונים. טחינה שומשום היא הפופולארית ביותר ואחריה שומשום מלא. תפיסת טחינה גולמית כבריאה: מרבית הצרכנים (94%) סבורים שטחינה גולמית בריאה ובעיקר בזכות המרכיבים והחומרים הטבעיים, כאשר העושר בברזל וסידן הופך אותה לאטרקטיבית.
ומה לגבי חלבה? בתה הקטנה של הטחינה אהובה גם בקרב הישראלים, 24% מהציבור צורכים חלבה, רובם בנוסף לטחינה. 50% מהצרכנים צורכים חלבה לפחות פעם בשבוע ובעיקר חלבה באריזות אישיות. הישראלים נהנים מהחלבה כחטיף מתוק וכזה הנתפס כבריא יותר מהחלופות.
עוד ב-
נראה כי הטחינה משתלטת על המטבח הישראלי ואהבתנו אליה גדלה כבר לא רק כסלט אלא כמרכיב לתבשילים, כמטבל למנות מגוונות ואפילו לקינוחים, לסיכום: תדאגו שתהיה לכם לפחות טחינה אחת בבית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



