ויראלי

תעשו את זה גם? הצופה האדוק של ערוץ 14 שובר את הרשת

הוא החליט למחוק את המתחרים, תרתי משמע: בסרטון שמעורר סערה, צופה הדוק של ערוץ 14 מציג את הדרך שלו להבטיח נאמנות, והופך לסמל המאבק על התודעה בישראל
מערכת ice |  4
ערוץ 14, ערוץ 12 (צילום מסך ערוץ 14, קשת 12)

סרטון קצר שרץ ביממה האחרונה ברשת הפייסבוק מצליח לעורר סערה ולהמחיש את עומק הקיטוב בחברה הישראלית, כשהפעם זירת המאבק היא לא אחרת מאשר שלט הטלוויזיה. בסרטון, שצבר אלפי תגובות ושיתופים, נראה אדם המשתמש בסכין יפנית חלודה כדי לעקור ולהסיר פיזית את כפתורי הקיצור הייעודיים של ערוץ 12 (קשת) וערוץ 13 (רשת) מהשלט של ממיר yes.


(מתוך הסרטון שהופץ ברשתות)


הסיבה למעשה הקיצוני, כפי שעולה מההקשר ומתגובות רבות, היא אהדה ותמיכה מוחלטת בערוץ 14, עד כדי סירוב לצפות בערוצים המתחרים. התופעה של צופים ה"מחרימים" ערוצים מסוימים אינה חדשה, אך הסרטון הזה לוקח את המחאה צעד אחד קדימה – ממחאה פסיבית של אי-צפייה למעשה אקטיבי של "מחיקת" האופציה מהשלט.

הסרטון הפך במהרה לזירת התגוששות המשקפת את המלחמה על התודעה הישראלית. מצד אחד, תומכים רבים היללו את המעשה וראו בו אקט של נאמנות וחיזוק. "כן ירבו כמוך, רק ערוץ 14 מלכד את העם", כתב אחד הגולשים. אחרים הוסיפו: "גדוללל גם אני עושה", ו"חד משמעית אהבתי את הרעיון חחח", מה שמעיד על הזדהות עמוקה עם המסר.
מנגד, רבים הביעו זעזוע וראו במעשה סמל לסגירות מחשבתית ואף לאלימות. "במקום בו שורפים ספרים (וכפתורים על השלט) ישרפו לבסוף גם בני אדם...", כתב גולש אחר בתגובה שהדהדה ברשת. תגובה נוספת קבעה: "זה רק מראה שב-14 מלמדים רק שנאה… עצוב".
היו גם תגובות שניסו לראות את התמונה הרחבה יותר. "לא שאני סנגור של 12 ו-13, לדעתי כל ערוצי החדשות למיניהם מהנדסים תודעה", כתב גולש, אך הוסיף כי הוא "מאחל לו בריאות הנפש". אחר התייחס לפן הפרקטי והמסוכן: "קנה/שכר ציוד והורס אותו. יש לזה הגדרה אחת - אידיוט... שיזהר עם הסכין היפנית החלודה שלו... חבל שיפצע את עצמו".
המעשה הקיצוני שתועד בסרטון הוא שיא חדש במגמה קיימת של "מלחמת ערוצים", שבמסגרתה פוליטיקאים ומובילי דעת קהל קוראים להחרים ערוצים מסוימים או את המפרסמים בהם. כעת, נראה שהמאבק ירד מהרמה הציבורית אל הסלון הפרטי, והשלט, שהיה פעם כלי ניטרלי, הפך בעצמו להצהרה פוליטית.
כזכור, לא פעם ולא פעמיים אנחנו רואים את המתיחות בין הערוצים. הרשת גועשת בכל פוסט המדבר על רייטינג עם אלפי תגובות של "רק 14". בנוסף גם העיתונאים לא נשארים חייבים, רק אתמול, ינון מגל ומיכל פעילן תועדו בויכוח סוער ברשת שירד לפסים אישיים "אפס, ראש מכונת הרעל".
 

תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    גם אני לא צופה ב 12 וה 13.
    דורון 07/2025/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חוץ משנות התשעים.
    סגור
  • 3.
    אם היה חותך את כפתור 14, התקשורת היתה מחבקת אותו. (ל"ת)
    הצביעות המושלמת 07/2025/10
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 2.
    מה ״קיצוני״ בזה? קצת נסחפתם. ובכלל זה לא 14. זה הם.
    צופה ותיק 07/2025/10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אודה על האמת מתגעגע לקצת עברית ובורח בגועל ותדהמה מהדמגוגיה והארס בערוצים 11 עד 13. אתם של ישראל? שונה קצרות ב-14 ולרוב בורח גם משם בגלל הצרחות וההתלהמות.
    סגור
  • 1.
    12 ? 13 ? 11 חוץ מאיילה , לא קימים בשלט שלי רק 14 (ל"ת)
    דן 07/2025/10
    הגב לתגובה זו
    4 1
    סגור