ויראלי

יהורם גאון עצבני: "מתנהלים לפי הלוח המוסלמי"

יהורם גאון בהתבטאות זועמת במיוחד על המצב הביטחוני: "בארץ ישראל באילוצם של ה"שומרים על  אלאקסא", אנו חיים לפי הלוח המוסלמי"
מערכת ice |  8
יהורם גאון (צילום יוסי זליגר, פלאש 90)
הזמר והשחקן הוותיק יהורם גאון הביע מורת רוח מגל הפיגועים האחרון, ובייחוד מתגובת הממשלה ומערכת הביטחון. "הייתי בטוח עוד מילדותי שאני חי כאן בארץ מולדתי, לפי הלוח היהודי על החגים והמועדים שבו, אט אט מתחוור לי בצוֹק העיתים המציקים, שטעות בידִי, כי בארץ ישראל באילוצם של ה"שומרים על  אלאקסא", אנחנו לא חיים כבר לפי הלוח היהודי, גם לא לפי הלוח הגרגוריאני, אלא לפי הלוח המוסלמי." כתב בפוסט בדף הפייסבוק שלו.
גאון המשיך וכתב: "'ברוך השם שעברנו בשלום את הרמדאן ובשקט יחסי' סוף ציטוט של הבכיר. היו אומנם  הרוגים ופיגועים, שנועדו "להציל את אלאקסא" מן ה"כיבוש" היהודי, כיבוש בדמותו של אחד עם גדי קטן שהכריז שהוא עולה להר הבית וכבר בְשער הגיא עצרו אותו, אבל ברוך השם 'יצאנו יחסית מן החודש הזה בשלום', כמו שאמר השר."

"ידעתם שהחודש הזה רמדאן, נועד להתקרבות אל האל באמצעות שיכחת הָבלי העולם הזה? ידעתם שבחודש הזה, על  המוסלמי המאמין לעסוק כל היום בתפילה בלימוד בעיון בתשובה ובהתעמקות בדת האסלם והצום בו חייב המאמין המוסלמי, נועד להרחיק אותו מן הגשמיות ולהעניק לו תחושות של יחד ,של רחמים, של חסד ושל אהבת  הזולת."
"דמיינו שביום הכיפורים שלנו יֵצאו יהודים לשכם וג'נין עם סכינים להרוג ערבים נשמע מטורף נכון אז  איך אצלם זה מובן? נחזור לשר שלנו שאמר "יצאנו בשלום מן הרמדאן", אז יש לי הודעה בשבילו, שלא ישמח כל כך מהר, כי תמיד אחרי הרמדאן מגיע יום ה"נקבה", שזה היום בו נוצחו הערבים במלחמת השחרור, וזה ממש יום ראוי "לשמור בו על אלאקסא", גם מזה נצטרך לצאת מדי שנה בשלום יחסי או מוחלט, תלוי במספר הנרצחים שיפלו בצידנו, עוד לא סיימנו, כי צריך להשתדל לצאת בשלום יחסי או מוחלט גם מיום ה"נכּסה" שזה הנגטיב השחור לָניצחון הגדול שלנו בששת הימים וזה ממש יום "לשמור בו על "אלאקסא" אחר כך נצטרך לצאת גם בשלום יחסי גם "מעיד אל  אדחה"  שהוא חג הקורבן ואין יום ראוי ממנו "לשמור בו על אלקסא" הנה כי כן יש לנו הרבה חגים מוסלמים המנהלים לנו את לוח השנה, ושהלוואי ונצא מהם בשלום"
גאון מסיים כי "את יום ירושלים, אני לא מזכיר כי זה חג שלנו, ואני בטוח שלא נשמע אף שר מן הרשות הפלסטינית שיאמר "עברנו בשלום את יום ירושלים", כי לנו יש ביד רק דגלים בְיום החג הזה."
 
תגובות לכתבה(8):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    יהורם גאון
    יעלה 07/2022/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל מילה של מלח הארץ האהוב יהורם גאון חקוקה בסלע .לפיד ובנט שבינתיים משחקים בכיסאות מוסיקליים צמאים בהפסקות שבין לבין לדם יהודי ובכלל מה להם וליהדות.בנט בכלל נוצרי
    סגור
  • 6.
    מאז שהפסיק לשיר הוא רק נובח
    פייקורונה 05/2022/15
    הגב לתגובה זו
    0 1
    מקווה שאינו נושא קרציות פוליו
    סגור
  • 5.
    נאמנות
    אזרחית 05/2022/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כך מוכיחים נאמנות למפלגה. בושה וחרפה, גועל נפש
    סגור
  • 4.
    העלמת היהדות
    אורן 05/2022/15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אמת אמרת.כבר מזמן אנו מתנהלים לפי החליל שלהם.הגיע הזמן לשנות את זה.ולחוקק חוקים חדשים לגבי כל מיני המצאות של המוסלמים.וכמובן להעיף את הממשלה הזו לעזה שם מקומה ויפה שעה אחת קודם.
    סגור
  • 3.
    אין יהדות.
    אורן 05/2022/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אמת אמרת.אנו כבר לא נחשבים.עד מתי?הממשלה מנהלת את המדינה לפי האסלאם.ואנו שותקים.חייבים להעיף את הנוכל וחבר מרעיו.ויפה שעה אחת קודם.
    סגור
  • 2.
    החלטת לחמם קצת את האווירה, יורם? (ל"ת)
    קליאו 05/2022/15
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • יהורם גאון (ל"ת)
    יעלה 07/2022/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    יורם גאון בתגובה של יהודי גאון וגאה החי בארצו מולדתו! (ל"ת)
    איתן 05/2022/15
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור