ויראלי

18 בני אדם נפצעו בניסוי כימי שהסתבך מול המצלמה

טרגדיה בספרד: ניסוי שכלל חביות מלא בחנקן, השתבש וגרם לפיצוץ, אשר הוביל לפציעות שונות בעיקר לילדים
צילום פייסבוק
סרטון מזעזע מציג את הרגע בו התפוצצה חבית חנקן נוזלי בניסוי כימיה שהשתבש בספרד, מה שגרם לאשפוזם של 15 אנשים, כולל תשעה ילדים. הפיצוץ מהניסוי בבית התרבות בג'ירונה הותיר את הקורבנות עם כוויות, שטופלו בבית החולים Placa de l'Hospital.
 
הצילומים מציגים את הקהל, המורכב בעיקר מילדים ומעט הורים, מחכה בציפייה לראות את הניסוי, חלקם עם המצלמות בחוץ. באירוע, שלדבריה ראש עיריית ג'ירונה, מרתה מדרנס, אורגן על ידי האוניברסיטה המקומית, המארגנים המריצו את הקהל על ידי השמעת Uptown Funk של ברונו מארס ועודדו אותם להסתכל על החביות, שאחת מוציאה מעט עשן בתחילת הסרטון.
בהמשך, נראה מבצע הניסוי שופך חומר לא ידוע לחבית אחת, לפני שכלח החביות מונחות אחת על השנייה. בסופה של ספירה לאחור מתוחה מארבע לאפס, מתרחש פיצוץ שהוא בבירור גדול בהרבה מהצפוי ומטשטש את ראיית המצלמה. עננים ענקיים ועבים של עשן לבן התפשטו לפתע לעבר הקהל תוך שניות. ניתן לראות את עוברי האורח מבוהלים בורחים, כאשר הרשויות מזהירים את התושבים להתרחק והמשטרה, צוותי החירום וכבאים נכנסים לפעולה. בין הנפגעים היו הפרופסור שמאחורי הניסוי, דני ג'מינז והעוזר שאחז בחבית, שלדברי ראש העיר מדרנס, הושפע הכי הרבה מהפיצוץ.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה