עסקי ספורט
רואים ירוק: מכירת בוסטון סלטיקס ב־6.1 מיליארד דולר אושרה בNBA
בפעם השנייה הקיץ: עסקת ענק בNBA, הקבוצה המעוטרת ביותר בהיסטוריה של הליגה תזכה לבעלות חדשה זה למעלה משני עשורים ותהיה לאחת העסקאות הגדולות בהיסטוריה של הספורט
מועצת המנהלים של הNBA נתנה אור ירוק לעסקה במסגרתה קבוצת רכישה בהובלתו של ביל צ'יזהולם, איש עסקים מוביל בתחום ההשקעות הפרטיות המתמחה במימון וממקימיה של חברת Symphony Technology Group.
מדובר בעסקה השנייה בגודלה בהיסטוריה של הספורט האמריקאי. 6.1 מיליארד דולר הוא ההערכה הראשונית, ישנה היתכנות שהסכום יעלה. זאת לאחר שרק בחודש יוני האחרון הלוס אנג'לס לייקרס נרכשו לפי שווי של כ־10 מיליארד דולר על ידי מארק וולטר.
העסקה נסגרה כבר במרץ אך הפכה לרשמית היום. לפי דיווחים שונים, ציזהולם יהיה נציג הבעלות - האדם הבכיר בהיררכיה הניהולית. הבעלים היוצא ויק גרואסבק צפוי להיות ממלא מקומו של צ'יזהולם ולהישאר בתפקיד המנכ"ל עד 2028. הוא צפוי לאבד את תפקידו כאשר יחזיק בפחות מ־15% מכלל המניות.
עוד ב-
גראוסבק רכש את הסלטיקס ב־2002 תמורת 360 מיליון דולר והוא צפוי לצאת עם רווח משמעותי בתור האדם שמחזיק בהכי הרבה מניות. תחת הבעלים היוצא וקבוצת הרכישה שלו Boston Basketball Partners LLC הקבוצה זכתה באליפות הNBA בעונות 07-08 ובעונת 23-24, כאשר האליפות האחרונה הביאה את הקבוצה להיות הקבוצה המעוטרת ביותר בהיסטוריה של הNBA עם 18 זכיות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
.jpg)


