עסקי ספורט
אליפות ההייטק הישראלי בשחמט: זו החברה שזכתה בגביע
עם מספר שיא של חברות טכנולוגיה, אליפות ההייטק הישראלי בשחמט 2026 הגיעה לסיומה, כאשר לראשונה - זוכת השנה שעברה אפל שמרה על הכתר לאחר גמר מותח וצמוד על פני מטריקס ואנבידיה. וגם: הפרס היוקרתי שקיבלה הזוכה
לראשונה באליפות ההייטק הישראלי בשחמט: הזוכה שנה שעברה, אפל, שומרת על הכתר זו שנה שנייה ברציפות, ומקבעת את מעמדה כחברת הטכנולוגיה החזקה ביותר בישראל במשחק המלכים.
השנה נשברו כמה שיאים: מספר שיא של 92 חברות טכנולוגיה ומעל 350 משתתפים לקחו חלק באליפות ההייטק הישראלי בשחמט לשנת 2026, שנערכה זו השנה החמישית ברציפות, כאשר כלל ענקיות הטק העולמיות שבישראל השתתפו בתחרות, ביניהן, מיקרוסופט, אנבידיה, גוגל, אפל, אינטל ועוד.
התחרות נפתחה בסוף חודש אפריל, ובתום גמר מותח זכתה אתמול (ראשון) שנה שנייה ברציפות, חברת אפל בתואר אלופת ההייטק הישראלי בשחמט, לאחר שצברה 11.5 נקודות מתוך 15 אפשריות והקדימה את מטריקס ואנבידיה שסיימו במקומות 2-3 וצברו 9.5 נקודות מתוך 15 כל אחת.
חברת מטריקס שזכתה במקום השני. צילום: יובל קליר
האליפות התקיימה בחסות משותפת של ענקית הפינטק Intuit, שאירחה את אירוע הגמר במשרדיה בפתח תקווה, וחברת הסייבר Zscaler. השנה השתתפו באליפות מעל 350 עובדים מ-92 חברות טכנולוגיה שונות - גידול של יותר מ-217% במספר החברות המשתתפות מאז המהדורה הראשונה של התחרות, שבה השתתפו 29 חברות בלבד.
התחרות כללה ארבעה בתי מוקדמות, מהם העפילו 30 חברות לשלב הגמר. בין החברות שהשתתפו השנה באליפות ניתן למצוא את אפל, גוגל, אנבידיה, אמזון, אפלייד מטיריאלס, סימילרווב, סנטינל וואן, סיילספורס וחברות טכנולוגיה מובילות נוספות מהאקוסיסטם הישראלי. כחלק מההיערכות לאליפות, יותר מ-40 חברות קיימו בחודשים האחרונים טורנירי שחמט פנימיים ואימונים לעובדים, במטרה לבחור את הנבחרות שייצגו אותן באירוע. בתחרות עצמה שוחקו סך הכול מעל 900 משחקים.
מן התחרות. צילום: יובל קליר
האליפות נוסדה על ידי אלון מינדלין, אמן שחמט בינלאומי ואחד משחקני השחמט הבולטים בישראל,שעלה לאחרונה לכותרות בארץ ובעולם לאחר שניצח את אלוף העולם לשעבר מגנוס קרלסן, הנחשב בעיני רבים לגדול שחקני השחמט בכל הזמנים.
במקביל לפעילותו התחרותית, עומד מינדלין בראש TechMate - מיזם השחמט של ההייטק הישראלי, אשר הפך בשנים האחרונות למסגרת קהילתית המונה אלפי אנשים ומאות ארגונים. במסגרת המיזם מתקיימים לאורך השנה מיטאפים, תחרויות, קורסים, הרצאות ופעילויות נוספות המשלבות בין עולם השחמט לעולם הטכנולוגיה. האליפות נחשבת לראשונה מסוגה בעולם המחברת בין עובדים, מנהלים, יזמים ומשקיעים ממאות חברות טכנולוגיה במסגרת תחרות שחמט ארגונית רחבת היקף.
לצד הכבוד הגדול שכרוך בזכייה בתחרות, הוענק לזוכה פרס מיוחד על ידי אורי גרינבאום, מנכ"ל חברת Tipranks- נותנת החסות הרשמית של אגדת השחמט היקארו נקמורה- המדורג 3 בעולם. הפרס כלל לוח שחמט חתום על ידי מגנוס קרלסן ונקמורה, ומחווה בה בירך נקמורה את המשתתפים ואת ההייטק הישראלי שמתכנס סביב לוח השחמט.
אלון מינדלין, מייסד TechMate ויוזם האליפות מסר כי "כשהתחלנו את המיזם הזה לפני חמש שנים, נרשמו לתחרות רק 29 חברות. די מדהים לראות את הדרך שעשינו שהובילה בתקופה קצרה יחסית לגידול של 217% ולהיפוך הספרות ל-92. זו תחושה מדהימה, אבל מבחינתי ההישג האמיתי הוא הקהילה שנוצרה סביב זה. הצלחנו לחבר בין אלפי אנשים ומאות חברות דרך משחק שאני מאמין בכוח שלו כבר מגיל 5".
עוד ב-
"השחמט הפך עבורנו להרבה יותר מתחביב או תחרות - הוא הפך לפלטפורמה של נטוורקינג, חשיבה אסטרטגית וחיבור בין אנשים. אני גאה במה שבנינו יחד ומאמין שאנחנו רק בתחילת הדרך, ושנראה עוד המון חברות ואנשים מצטרפים אלינו בדרך לשיאים חדשים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



