TOP 5
מה אוכלים אחרי הצום? 5 המאכלים המומלצים שיחזירו אתכם לשגרה בעדינות
אחרי 25 שעות של צום, הגוף זקוק לחזרה הדרגתית לאוכל. דילוג על השלבים והסתערות על ארוחה כבדה עלולים לגרום לכאבי בטן ועומס. הנה המדריך המלא לשבירת הצום בצורה נכונה ובריאה
סיום צום יום כיפור מביא איתו תחושת הקלה גדולה, ולצידה רעב משמעותי. האינסטינקט הראשוני של רבים מאיתנו הוא להסתער על השולחן ולאכול ארוחה גדולה ודשנה כדי "לפצות" על השעות הארוכות. עם זאת, מומחי תזונה וגורמי בריאות מזהירים שזו עלולה להיות טעות. אחרי שהייתה "רדומה" במשך יותר מיממה, מערכת העיכול שלנו זקוקה להתנעה מחדש, הדרגתית ועדינה. אכילה נכונה בסיום הצום תמנע תחושות לא נעימות כמו נפיחות, כאבי בטן ועייפות, ותסייע לגוף לחזור לשגרה בצורה המיטבית.
1. התחילו בנוזלים: מים ותה צמחים
הדבר הראשון והחשוב ביותר שהגוף שלכם צריך אחרי צום הוא נוזלים. במהלך 25 השעות האחרונות הגוף איבד כמות ניכרת של מים, וחשוב להשיב לו אותם עוד לפני שמתחילים לאכול. התחילו בשתיית כוס מים בטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מומלץ לשתות משקה חם ועדין, כמו תה צמחים (קמומיל, נענע או לואיזה) המומתק בכפית קטנה של דבש או סילאן. המשקה החם מרגיע את הקיבה ומכין אותה בעדינות לקליטת מזון מוצק.
הדבר הראשון והחשוב ביותר שהגוף שלכם צריך אחרי צום הוא נוזלים. במהלך 25 השעות האחרונות הגוף איבד כמות ניכרת של מים, וחשוב להשיב לו אותם עוד לפני שמתחילים לאכול. התחילו בשתיית כוס מים בטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מומלץ לשתות משקה חם ועדין, כמו תה צמחים (קמומיל, נענע או לואיזה) המומתק בכפית קטנה של דבש או סילאן. המשקה החם מרגיע את הקיבה ומכין אותה בעדינות לקליטת מזון מוצק.
2. משהו מתוק וקל לעיכול: תמר או פרי עסיסי
לאחר שהרוויתם את הגוף בנוזלים, השלב הבא הוא להעלות את רמת הסוכר בדם, שצנחה במהלך הצום. הבחירה המומלצת ביותר היא תמר או שניים. תמרים עשירים בסוכרים טבעיים (פרוקטוז וגלוקוז) שנספגים במהירות, מעלים את רמת האנרגיה באופן מיידי וקלים מאוד לעיכול. הם גם מכילים אשלגן, מינרל חשוב שרמתו בגוף יורדת במהלך הצום. חלופות טובות אחרות הן פירות עשירים במים וסוכר טבעי, כמו פרוסת אבטיח או כמה ענבים.
לאחר שהרוויתם את הגוף בנוזלים, השלב הבא הוא להעלות את רמת הסוכר בדם, שצנחה במהלך הצום. הבחירה המומלצת ביותר היא תמר או שניים. תמרים עשירים בסוכרים טבעיים (פרוקטוז וגלוקוז) שנספגים במהירות, מעלים את רמת האנרגיה באופן מיידי וקלים מאוד לעיכול. הם גם מכילים אשלגן, מינרל חשוב שרמתו בגוף יורדת במהלך הצום. חלופות טובות אחרות הן פירות עשירים במים וסוכר טבעי, כמו פרוסת אבטיח או כמה ענבים.
3. מרק צח ומנחם
אחרי שהגוף קיבל מנת סוכר ראשונית, מרק צח הוא הדרך האידיאלית להמשיך את הארוחה. מרק ירקות צח או מרק עוף קלאסי מספקים לגוף נוזלים נוספים, מלחים וויטמינים חיוניים. המרק החם והמרקם הנוזלי שלו קלים מאוד לעיכול ומרגיעים את מערכת העיכול. חשוב להקפיד שהמרק לא יהיה שומני מדי או מתובל יתר על המידה; הימנעו ממרקים המבוססים על שמנת או קטניות בשלב זה.
אחרי שהגוף קיבל מנת סוכר ראשונית, מרק צח הוא הדרך האידיאלית להמשיך את הארוחה. מרק ירקות צח או מרק עוף קלאסי מספקים לגוף נוזלים נוספים, מלחים וויטמינים חיוניים. המרק החם והמרקם הנוזלי שלו קלים מאוד לעיכול ומרגיעים את מערכת העיכול. חשוב להקפיד שהמרק לא יהיה שומני מדי או מתובל יתר על המידה; הימנעו ממרקים המבוססים על שמנת או קטניות בשלב זה.
4. פחמימה פשוטה ועדינה
כעת, כשמערכת העיכול כבר החלה "להתעורר", אפשר לשלב פחמימה פשוטה שתספק אנרגיה מתמשכת יותר. הבחירה המומלצת היא פרוסת לחם (עדיף לבן או חלה בשלב זה, כי הם קלים יותר לעיכול מלחם מלא) עם ממרח עדין כמו גבינה לבנה, קוטג' או אבוקדו. גם צנים (טוסט יבש) או מספר קרקרים פשוטים יכולים לעבוד מצוין. המטרה היא לאכול מנה קטנה ומבוקרת.
כעת, כשמערכת העיכול כבר החלה "להתעורר", אפשר לשלב פחמימה פשוטה שתספק אנרגיה מתמשכת יותר. הבחירה המומלצת היא פרוסת לחם (עדיף לבן או חלה בשלב זה, כי הם קלים יותר לעיכול מלחם מלא) עם ממרח עדין כמו גבינה לבנה, קוטג' או אבוקדו. גם צנים (טוסט יבש) או מספר קרקרים פשוטים יכולים לעבוד מצוין. המטרה היא לאכול מנה קטנה ומבוקרת.
עוד ב-
5. הימנעות מארוחה כבדה היא המפתח
הטיפ החמישי והחשוב ביותר הוא למעשה מה לא לעשות. הימנעו מארוחה גדולה, שומנית וכבדה מיד עם צאת הצום. מאכלים מטוגנים, בשרים שמנים, מאפים עשירים, רטבים כבדים ומשקאות מוגזים עלולים ליצור עומס כבד על הקיבה ולגרום לתחושת כבדות, צרבת וכאבי בטן. את הארוחה הגדולה והחגיגית יותר מומלץ לדחות בשעה-שעתיים לפחות לאחר שבירת הצום הראשונית והמתונה. הקשיבו לגוף שלכם, אכלו לאט ובמתינות, ותנו לו לחזור לשגרה בקצב שלו.
הטיפ החמישי והחשוב ביותר הוא למעשה מה לא לעשות. הימנעו מארוחה גדולה, שומנית וכבדה מיד עם צאת הצום. מאכלים מטוגנים, בשרים שמנים, מאפים עשירים, רטבים כבדים ומשקאות מוגזים עלולים ליצור עומס כבד על הקיבה ולגרום לתחושת כבדות, צרבת וכאבי בטן. את הארוחה הגדולה והחגיגית יותר מומלץ לדחות בשעה-שעתיים לפחות לאחר שבירת הצום הראשונית והמתונה. הקשיבו לגוף שלכם, אכלו לאט ובמתינות, ותנו לו לחזור לשגרה בקצב שלו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
.jpg)


