תיירות
הטכנולוגיה הישראלית שהביאה להעלאת מחיר הטיסות: למקסם רווח בתעופה
האם טכנולוגיית ה-AI שמבוססת על תמחור אישי תוביל להפליית מחירים בין נוסעים? דלתא מיישמת את הטכנולוגיה הישראלית, אך יש שזועקים על המחיר שנשלם, וגם חברי קונגרס לא נשארים אדישים
העשור האחרון מביא עימו שינויים רבים בעולם התעופה, וביניהם אחד שנראה שיתפוס מקום של כבוד. השימוש בטכנולוגיה מתקדמת המנוהלת על ידי אינטליגנציה מלאכותית לצורך התאמת מחירי הטיסות בזמן אמת. חברת התעופה דלתא, אחת הגדולות בארה"ב, הודיעה לאחרונה שהיא עושה שימוש בטכנולוגיה שפותחה על ידי סטארטאפ ישראלי בשם Fetcherr, בכדי לחשב ולהתאים את המחירים בהתאם לביקוש, היצע ותנאי שוק משתנים. מדובר במערכת חכמה שמגיבה בזמן אמת לשינויים בשוק, כולל מחירי הדלק, תפוסת המטוסים וההתנהגות של מתחרים.
המערכת של Fetcherr מתפקדת בדומה למערכת המחירים הדינמיים של אובר, שם מחירי הנסיעה משתנים באופן אוטומטי בהתאם לביקוש. כך גם דלתא מציינת כי היא מצליחה להציע מחירים המותאמים באופן אישי לכל נוסע, ומממשת את השיטה בכשלושה אחוזים מהטיסות הפנימיות שלה בארה"ב.
החברה מתכננת להרחיב את השימוש בטכנולוגיה ולמכור כ-20% מכרטיסי הטיסה שלה בעזרתה עד סוף השנה. המטרה, כמובן, היא למקסם את הרווחים ולשפר את יעילותה הכלכלית.
אבל לא כולם מרוצים מהמהלך הזה. מספר ארגוני צרכנים טוענים כי טכנולוגיית התמחור החדשה מפלה בין נוסעים עשירים לעניים. לפי דוח שפורסם בשנה שעברה, המחירים הנמוכים ביותר מוצעים דווקא לאנשים בעלי אמצעים, בעוד שלנוסעים אחרים, שמחפשים את הדילים הטובים ביותר, מוצעים מחירים גבוהים יותר. גם חברי קונגרס אמריקאים שמו את הטכנולוגיה הזו על הכוונת, והם מתכוונים להגיש הצעת חוק שתאסור על השימוש במעקב אחרי הלקוחות כדי להתאים את המחירים באופן אישי.
עוד ב-
מצידה, דלתא מיהרה להוציא תגובה רשמית, בה היא הבהירה שהיא אינה עושה שימוש במידע אישי של הנוסעים לצורך תמחור הטיסות. החברה טוענת כי המערכת פועלת רק על סמך משתנים כלכליים ושוקיים, כמו הביקוש הכללי ותפוסת המטוסים, ושאין כאן שום קשר למעקב אישי אחרי הלקוחות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
.jpg)


