תיירות
מס חדש בדרך: זה הסכום המטורף שתאלצו לשלם בכניסה לעיר האהובה
כשנתיים לאחר שהוטל מס יומי על תיירים, כעת נבחנת אפשרות על הגדלת הסכום פי עשר. לדברי הגורמים, הסכום שננקט עד כה לא הרתיע מספיק וצריך לפעול על מנת לצמצם את התיירות
לפני כשנתיים עולם התיירות נסער לאחר ההודעה של העיר האיטלקית, ונציה על גביית מס תיירים בסך 5 יורו ליום למזמינים מראש ו-10 יורו ליום ברגע האחרון. כעת, על פי דיווחים, המס הזה צפוי לזנק משמעותית ולשנות לגמרי את מפת התיירות המקומית.
ראש העיר החדש של ונציה, סימון ונטוריני, הציע להקפיץ את המס עד ל-50 יורו ביום. לא מדובר במס יומי שגרתי, אלא בימים ובמועדים נבחרים, וזאת כחלק מהמאבק המתמשך לבלימת עודף התיירות. ההצעה תגיע לפתחה של ממשלת איטליה שתדון האם לאשרה.
לדבריו של ראש העיר, המס הנוכחי אינו מרתיע כלל את המבקרים, וכמעט לא חל שינוי בהיקפי התיירות בעיר. "הבעיה היא הסכומים", אמר חבר מועצת התקציב של ונציה, מיקלה זואין, לעיתונות האיטלקית. "אין הבדל גדול בין 5 ל-10 אירו. אם זה היה סכום משמעותי יותר, ההשפעה הייתה אחרת".
המהלך של ראש העיר כבר זכה לתמיכה רבה בענפי התיירות השונים בעיר. דניאל מינוטו, מנהל התאחדות המלונאים של ונציה (AVA) אמר: "הצעתו של ונטוריני מבורכת. זה יכול לסלול דרך ליישום האגרה כאמצעי תמרוץ או הרתעה לימים הבעייתיים ביותר". הוא הוסיף: "בעזרת תעריף מדורג ותקרה גבוהה בהרבה, שתיושם מדי יום, נוכל להשפיע על עומס התנועה".
עוד ב-
כזכור, לפני כשנה התנהל ביוון מאבק דומה, כששלושים וארבע איים בים האגאי פנו למזכיר הממשלה קיריאקוס מיצוטאקיס בבקשה לאישור להטלת דמי כניסה על מבקרי יום.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



