תיירות

מלונות דן תחת מתקפה זועמת: המדיניות שמעוררת סערה - "איוולת"

לקוחות דתיים ושומרי שבת זועמים על החלטה דרמטית של הרשת לבטל אפשרות שהייתה נהוגה שנים, ומאיימים בחרם צרכני. ומה החלופות היחידות שהוצעו לאורחים?
מלון דן תל אביב (צילום ארכיון מלונות דן, shutterstock)
מדיניות אירוח חדשה לכאורה ברשת מלונות דן מעוררת בשעות האחרונות זעם רב בקרב לקוחות דתיים ושומרי שבת, ואף מובילה לקריאות למחאה צרכנית נגד החברה.
על פי טענות של אורחים, הרשת החליטה לבטל באופן גורף את האפשרות שהיתה נהוגה במשך שנים רבות, שאיפשרה לעזוב את החדרים במוצאי שבת, גם בתוספת תשלום. לקוחות שפנו לחברה בימים האחרונים גילו כי לקראת החודשים הקרובים לא ניתן עוד לבצע הזמנות לסופי שבוע הכוללות יציאה מהמלון לאחר צאת השבת.
על פי עדויות של לקוחות, נציגי השירות של הרשת מציגים כעת שתי חלופות בלבד עבור הציבור הדתי. האפשרות הראשונה היא פינוי של החדר בשבת בצהריים, בשעה המקובלת בימי חול, פתרון שאינו נותן מענה הלכתי לאנשים שומרי שבת ומותיר משפחות שלמות ללא קורת גג במשך שעות ארוכות ומבלי יכולת להשתמש ברכבם. האפשרות השנייה שמציעה הרשת היא להאריך את השהות במלון ולהזמין לילה נוסף עד ליום ראשון בבוקר, דבר שכרוך בעלויות כספיות גבוהות של אלפי שקלים נוספים, במיוחד עבור משפחות ברוכות ילדים.
המחאה ברשת צוברת תאוצה, כאשר לקוחות רבים מביעים אכזבה עמוקה מהמהלך. הטענות המרכזיות מתייחסות לכך שהמדיניות החדשה פוגעת באופן ישיר גם במלונות של הרשת שנמצאים באזורים בעלי אופי דתי מובהק, כמו העיר העתיקה בצפת, שם מרבית האורחים במהלך סופי השבוע הם שומרי מסורת ממילא. האורחים מדגישים כי מדובר בפגיעה תדמיתית קשה ברשת, ומקווים כי לחץ ציבורי מרוכז מצד הצרכנים יוביל לביטול מהיר של ההנחיה החדשה.
כך למשל כתב הגולש ראובן גפני: "מסיים זה עתה שיחה עם נציג רשת מלונות דן המודיע לי לתדהמתי כי החלטת הרשת היא שבחודשים הקרובים אין אפשרות להזמין חדר/שניים לחמשוש או לשבת ולצאת מיד במוצ"ש - ולו גם בתוספת מחיר, כפי שהיה נהוג במשך שנים רבות. במקום זה, כך הנציג, הוא "מציע לי" שתי אפשרויות: - לצאת בשעה המקובלת בשבת בצהריים (מעניין אם יש לו פתרון הלכתי זה או אחר לעשר שעות ברחוב ומחוץ לרכב) - להזמין עוד לילה ולצאת בראשון (סיפור של כמה אלפים למשפחה של 6 נפשות, אבל מי סופר)". 
"לחובת הרשת יש לומר, שההחלטה כוללת מלונות המצויים באזור דתי כמעט לחלוטין, דוגמת העיר העתיקה של צפת, שאוכלוסיית האורחים בהם בשבתות כוללת אף היא כמעט אך ורק דתיים (מניסיון ארוך ארוך בשנים, כולל בחודשי הקיץ האחרון)". 
"ישראלי ותייר אני בהחלט כן - לא ממש צעיר, ובמקרה זה אפילו חבר מועדון דן - ואין לי ספק שהאיוולת הערכית והתדמיתית הזו עוד תעלה להם ביוקר. או - מה שיותר סביר - תבוטל די מהר בלחץ הלקוחות. אז קדימה - מוזמנים להתחיל ללחוץ יחד איתי, בנחרצות ובהוגנות. לא שיש לי כרגע חשק מיוחד לתרום מכספי למי שמחליט כך, אבל מצד שני לוותר בלי מחאה אינני מוכן". 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה