שיווק ופרסום

הממשלה תתקפל? היועמ"שית נגד החרמת 'הארץ': "לא עומדת בדין"

מכתב רשמי ששלחה היועצת המשפטית לממשלה לשרי הממשלה חושף ביקורת נוקבת על החלטה שהתקבלה לאחרונה. מדובר במהלך שזכה לתשומת לב ציבורית רחבה – וכעת גם לבחינה משפטית מדוקדקת. מה תעשה הממשלה?
מערכת ice |  2
שלמה קרעי, עמוס שוקן (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, אוליביה פיטוסי)
בעקבות עתירות שהוגשו לאחרונה, פנתה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה אל שרי הממשלה וביקשה מהם לבחון מחדש את ההנחיה שהורתה על הפסקת ההתקשרות עם עיתון "הארץ".
ההחלטה המדוברת התקבלה בנובמבר, לאחר סבב הנחיות של כמה מנכ"לים במשרדי ממשלה, והגיעה על רקע אמירה מעוררת מחלוקת של מו"ל העיתון עמוס שוקן, שאמר באירוע מטעם העיתון כי יש המכנים מחבלים "לוחמי חופש". דברים אלה עוררו סערה ציבורית נרחבת, ואף עוררו התנגדות מתוך המערכת העיתונאית של "הארץ" עצמו.
המכתב שנשלח לשרים נחתם על ידי המשנים ליועמ"שית, עו"ד אביטל סומפולינסקי ועו"ד גיל לימון, ומתוכו עולה ביקורת משפטית חריפה. לפי הנאמר, הפסקת ההתקשרות עם העיתון לא בוצעה בהתאם לדרישות הדין – הן מבחינה מהותית והן מבחינה פרוצדורלית. בין השאר צוין כי ההחלטות חרגו מכללי המשפט המנהלי, מהוראות החשב הכללי ומהדין בנוגע למכרזים.
לפי כלכליסט, במכתב הובהר כי כאשר מדובר בהחלטות הנוגעות למימון, התקשרויות או בחירת ספקים – במיוחד כשמדובר בתכנים חדשותיים – על הממשלה לנהוג בזהירות יתרה. צוין כי במדינה דמוקרטית, חופש הביטוי והעיתונות הם ערכים מהותיים שיש לשמרם, ועל כן יש לוודא שכל צעד בתחום זה נעשה במסגרת החוק וללא שיקולים פסולים.
המכתב חותם בקריאה ברורה לשרים לבחון מחדש את ההנחיות שניתנו במשרדים השונים, ולהתייעץ עם היועצים המשפטיים שלהם טרם קבלת החלטות נוספות, תוך תיאום עם הייעוץ המשפטי לממשלה.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הוא לא אמר שיש המכנים אותם לוחמי חופש אלא
    יאיר 05/2025/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הוא בטמטומו ובעיוות המוסרי שלו עצמו שחשף כינה אותם כך. לא רק שמכובר בעיוות מוסרי חמור גם מגובר בטימטום מוחלט, ומה שנקרא הרמה להנחתה של כל הנבלות בממשלה הכושלת הזו שרק חיכו להזדמנות הזו.
    סגור
  • 1.
    עיתון הארץ
    מיכאל 05/2025/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אנטי מדינת ישראל.למה שנממן אותו?צריך להפסיק לחלק אותו בצה"ל
    סגור