רכב

בשורה אדירה למחזיקי הרב קו בישראל: זה מה שיקרה עד 2026

נדחתה ההתייקרות הנוספת בגובה 12% במחירי התחב״צ לתחילת שנת 2026 כשמועד סופי עדיין אין. במשרד התחבורה נלחמו שלא לסבסד את העלייה מתקציב תוספות השירות
מערכת ice |  5
רב קו (צילום shutterstock)
מחירי התחבורה הציבורית בישראל צפויים להתייקר שוב – בפעם השלישית אבל למרבה המזל זה יידחה מעט. אחרי שכבר דובר על כך שב-1 ביולי מחיר נסיעה עירונית לעלות ל-9 שקלים, כעת זו הבשורה שמגיעה למחזיקי הרב קו בישראל.
על פי דיווח של הילי קרן, נדחתה ההתייקרות הנוספת בגובה 12% במחירי התחב״צ לתחילת שנת 2026 כשמועד סופי עדיין אין. במשרד התחבורה נלחמו שלא לסבסד את העלייה מתקציב תוספות השירות. משרד האוצר עתיד לתקצב חלק ממנה, יתר התקציב יגיע ממשרד התחבורה.
בכל מקרה כשזה יקרה מדובר בזינוק מצטבר של כ-64% בתוך קצת יותר משנה. ההתייקרות בשנה הבאה מגיעה לאחר רצף עליות במחיר – מ-5.5 שקלים לפני שנה, ל-6 שקלים ביולי 2024, ל-8 שקלים באפריל האחרון – והצפי כעת לעלייה נוספת של חצי שקל עד שקל. אלא שלמרות הכבדה על כיסו של האזרח, שירות התחבורה הציבורית לא השתפר: הקווים צפופים, התדירויות נמוכות – ותקציבים שיועדו להרחבת השירות בוטלו או נבלמו.
שרת התחבורה מירי רגב ספגה ביקורת חריפה לאחר שביטלה תקציב של חצי מיליארד שקלים שיועד לתגבור הקווים – והעבירה אותו לטובת קמפיין "צדק תחבורתי", הכולל הנחות לאוכלוסיות ספציפיות, אך גם לצורך גיוס משפיענים ברשתות בתקציב ציבורי של עשרות אלפי שקלים, ללא שקיפות.
בינתיים, הנוסעים ממתינים – ולא רק בתחנות: התקציב לשיפור השירות לשנת 2025 (250 מיליון שקל) טרם מומש, והתוספת לשכונות צפופות לא תורגש בקרוב. יו"ר ועדת הפריפריה בכנסת, ח"כ אברהם בצלאל, זעם בדיון: "העסק לא זז. אנשים עומדים בתחנות ומחכים שמישהו יושיע אותם".

על רקע יוקר המחיה, הציבור – במיוחד מי שאינו זכאי להנחות – יספוג את עיקר הפגיעה. ניסיונות לדחות את ההתייקרות לשנה הבאה נמשכים, אך לא ברור אם יצלחו. במשרד התחבורה טוענים כי הם פועלים למניעת העלייה, אך לפי שעה – הנסיעה מתייקרת, השירות תקוע, והציבור ממשיך לשלם.
תגובות לכתבה(5):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    כלכלת בחירות מושחתת
    רונית 06/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המטרה של מירי רגב היא לשחד את האוכלוסיות הנחשלות שברובן מצביעות למפלגות הקואליציה על חשבון מעמד הביניים שנדרש לשלם מחיר כפול, אך כתוצאה מכך מדיר את רגליו מהתחבורה הציבורית ואז נדרש לעלות את המחירים עוג ועוד כדי לממן איכשהו את התחבורה הציבורית, ואז עוד אנשים נמנעים ממנה וחוזר חלילה. הבעיה שפתאום הבחירות מגיעות, אז עוצרים את המעגל המוטרף באופן זמני.
    סגור
  • 4.
    התולעת תתקוף מבאופוזיציה
    שפן 06/2025/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כאשר יאלצו לשלם על השחיתות שלה. הפניות לחברים מסודרות.. בתנאי שאתה ליכודניק מזרחי..לא פלא שהמקטבים הלכו עם הפריטים. לשקם מהמלחמה אפשר..מליכוד שהביב סתום ממנו כבר אבוד..הרסתם את המדינה.
    סגור
  • 3.
    תחבורה ציבורית
    אודי רוזנפלד 06/2025/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל 10 13 דקות צריך לעבור קו אוטובוס. כל הקווים. ולא לשלוח 2 ביחד. ראיתי גם את סה. יש נהגים עם רפלקסים בנהיגה שמסכנים את הציבור. יש גם רגועים. ותעשו טובה שם במשרד התחבורה תני לנו שיקות הולם.
    סגור
  • 2.
    רבקו
    ב.ב.ב. 06/2025/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כולם צריכים לנסוע חינם בתחבורה הציבורית עד סוף המלחמה
    סגור
  • 1.
    נמאס מהתחבורע הציבורית
    אופיר גוטצייט 06/2025/23
    הגב לתגובה זו
    4 0
    עמידה בפקקים בלי נת"צ המתנה עד בוש צפיפות קווי ספגטי שעושים סיבובים סיבובים אוטובוסים שלא עוצרים בתחנות ועכשיו גם מעלים מחירים שערוריה!!!!!!!
    סגור