רכב

מהפכה בחניות בישראל: זה מה שהולך לקרות ל-650,000 תגי נכים

מספר כלי הרכב עם תו נכה זינק בעשור האחרון מ-155 אלף ל-652 אלף: עליה של פי ארבעה. ביום חמישי הקרוב, תגיע לממשלה ההצעה של משרד האוצר לפיה רק מי שמוכר כנכה יוכל לקבל תג חניה
מערכת ice |  6
אילוסטרציה (צילום freepik)
בחמישי הקרוב: משרד האוצר שם סוף לסחר בתגי החניה לנכים. מי לא שמע על נכה שנשאר ללא מקום חניה נגיש? הנתונים מדברים בעד עצמם וכעת הגיע הזמן לפעול ולשים סוף לתופעה שגרמה לעומס בחניות הנכים ללא סיבה מוצדקת.
במשרד האוצר מציינים כי מספר כלי הרכב עם תו נכה זינק בעשור האחרון מ-155 אלף ל-652 אלף: עליה של פי ארבעה. ל-20% מהרכבים בישראל יש תג חניה, ובחלק מהערים, לא תאמינו, יש תו לכל רכב שלישי.

כעת מודיעים באוצר כי ביום חמישי הקרוב, תגיע לממשלה ההצעה של משרד האוצר לפיה רק מי שמוכר כנכה יוכל לקבל תג חניה - ככה פשוט. הגופים הממשלתיים שאמונים על הכרה בנכים, יעבירו את המידע המקצועי והאמין ביותר, כדי שרק אלו שזקוקים לתג יקבלו את הסיוע שהם כל כך זקוקים לו.
לאחר שתאושר ההצעה, התווים יינתנו רק למי שבאמת מגיע, וכך נוכל להבטיח נגישות מיטבית לנכים. ''הגיע הזמן''. המטרה היא כמובן לצמצם את כמות התגים בכביש ולאפשר שוב לנכים לא להלחם על מקומות החנייה המגיעים להם באמת
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    תטפלו קודם במאכרים זה כבר חצי שעבודה (ל"ת)
    חפשת חניות מקצועית 12/2025/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    תוספת חניות לנכים בנקים מרפאות וכו
    שש 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    על פי החוק רואים שאין חניות במקמות אלה בנקים מרפאות בתי מרקחת מוסדות ציבור יש מקומות שאין בכלל.
    סגור
  • 4.
    מישהו הבין מה שונה ממה שהיה עד עכשיו?
    מה? 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם היום תווי החניה לנכים ניתנים רק ע"י גופים מוסמכים: משרד התחבורה, ביטוח לאומי ומשרד הבטחון.
    סגור
  • 3.
    תבטלו את הרישום שמותר על 2 רכבים
    נכה מוכר 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כן קל ופשוט. לתת למי שמגיע רק תו 1 לרכב 1 ולא כפי שזה הים. ככה ירדו אוטומטית 50%
    סגור
  • 2.
    יזומה מעולה ושצריך להחיל ולאכוף מייד !
    אישימוטו 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ידוע כבר כמה שנים על סחר בתוי נכה ואפשרות קניה שלהם על ידי כל מי שרוצה. המחיר לא גבוה, לפעמים גמיש. תודה ששאלתם. קדימה! לתקנן מה שצריך, להחיל ולאכוף מיידית. כמה שיותר מהר ! ראוי ליצור מערכת נוחה לפקחים עירוניים ושוטרים - כדי שיוכלו לוודא אונליין את נכונות תו חניית נכה, לפי מספר הרכב כמו שבודקיםזכות חניה לתושב העיר. אם משתמשים ברכב אחר אז הזיהו ייהיה לפי תו נכה או משהו אחר - ואז הבדיקה תהיה שאין שימוש בו זמנית בשני רכבים או שני מקומות. כלומר לבדוק שמשתמשים רק בזכות חניה אחת. משימה לא קשה למתכנתים ואנשי הפיקוח.
    סגור
  • 1.
    רכב שני
    ארמונוד 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יש לבטל תו נכה לרכב שני,זה כבר יצמצם לפחות 50 אחוז ,ושהמשטרה תבצע מבצעים לאיתור רכבים שנוסעים עם תו נכה שנהג שאינו הנכה נוסע בו.. במו עיניי ראיתי בחורות צעירות נוסעות ברכב עם תו נכה בדרך למסיבות.
    סגור