רכב
הקלה דרמטית בטסט השנתי: המתווה החדש של משרד התחבורה
בניגוד לעמדת יו"ר ועדת הכלכלה, שרת התחבורה מציגה פשרה עצמאית שתשפיע על מיליוני נהגים. אלה הרכבים שיקבלו פטור ממבחן שנתי ואלה שימשיכו להגיע למכוני הרישוי כרגיל
שרת התחבורה מירי רגב החליטה לדחות את עמדתו של יו"ר ועדת הכלכלה, דוד ביטן, והיא מקדמת מתווה פשרה עצמאי ברפורמת מבחני הרישוי השנתיים.
על פי פרסום של "ישראל היום", במסגרת ההצעה החדשה של השרה, יבוטלו הטסטים לרכבים פרטיים חדשים בהתאם לתוכנית המקורית, ואילו רכבי הליסינג ימשיכו לעבור טסט מדי שנה כרגיל. בדיון פנימי שנערך הבוקר במשרד התחבורה נשמעו חיצי ביקורת חריפים כלפי יו"ר הוועדה: "ביטן לא קובע, הוא אווירה בלבד".
הצעד הדרמטי של רגב מגיע לאחר שביטן בלם את המשך הדיונים ברפורמה שהציגה השרה. לטענתו, יש להתחשב גם במספר הקילומטרים שהרכב גומא בכל שנה, ולא רק בגילו, כדי לשמור על בטיחותם ותקינותם של כלי הרכב הנעים בכבישים. עוד על פי הדיווח ב"ישראל היום", המחלוקת הקשה והמבוי הסתום בוועדה הם שהובילו את שרת התחבורה לשנות כיוון ולהציג את מתווה הפשרה העוקף.
המהלך לפטור ממבחני רישוי שנתיים לרכבים פרטיים נחשב להקלה משמעותית על הציבור ובנטל יוקר המחיה. מעבר לחיסכון בעלות האגרה, הוא צפוי לחסוך לאזרחים ימי חופש יקרים וחיכוך מורט עצבים מול מכוני הרישוי. מנגד, הרפורמה סופגת אש מצד תעשיית מכוני הרישוי כולה, המפעילה לחצים פוליטיים כבדים מחשש לפגיעה אנושה בהכנסותיה מהמבחנים השנתיים.
עוד ב-
כעת, בפשרה הנוכחית, מנסה רגב לנטרל את ההתנגדויות: חברות הליסינג יישארו תחת פיקוח שנתי הדוק, בעוד הנהגים הפרטיים ייהנו ממעבר לטסט פעם בשנתיים בלבד, כל עוד גיל הרכב נע בין שלוש לתשע שנים על הכביש.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.רפורמה אמיתית , שהמוסכים יבדקו ויאשרואורי 06/2026/02הגב לתגובה זו0 0מי צריך מכוני טסט , זכר למשטרים בולשביקים , כל מוסך מורשה יכול לבדוק במסגרת הטיפול השוטף ולאשר . בארה״ב אין טסטים , ואם רכב נתפס עם תקלה הבעלים לקלבוש . כך צריך .סגור
-
2.כל שנה טסטאלי 06/2026/02הגב לתגובה זו0 0אני חושב שרכב צריך טסט כל שנה. בטסט בודקים מעצורים הגה גלגלים אורות וצמיגים.סגור
-
1.יש הרבה מקומות בעולם שאין בכלל בדיקות, ואין שםאני 06/2026/02הגב לתגובה זו0 0ואין שם יותר תאונות. זו מטחנת כסף של המדינה שגם ככה לא נותנת אופציה טובה לתחבורה ציבורית 24/7, מה שמחייב את רוב הציבור להחזיק רכב. אני בכלל הייתי מציע שרכב חייב להגיע לטיפול לפחות פעם בשנה במוסך שרשום במשרד התחבורה, ברגע שזה מדווח הוא לא צריך להגיע לטסט שנה. רכב שלא ראה מוסך לטיפול במשך שנה, יהיה צריך להגיע תוך חצי שנה לטסט או מוסך לטיפול/בדיקה שנתית.סגור



