קריירה ולימודים

מיכל "סופר נני" דליות מתפוצצת: "די, אין לי כבר סבלנות"

בגיל 76, אשת החינוך והכוכבת הבלתי נשכחת של "סופר נני" מפסיקה לרחם על ההורים של 2026. בריאיון נוקב היא יוצאת נגד הרכות המוגזמת, הוויתור על הסמכות והפחד של ההורים מילדיהם – ומסבירה למה דווקא הילדים הם אלה שנפגעים בסוף

מיכל דליות (צילום יח"צ)
אם ציפיתם שעם השנים מיכל דליות תתרכך ותגלה סלחנות כלפי טעויות של הורים - תחשבו שוב. בגיל 76, אשת החינוך המובילה ו"סופר נני" בדימוס מצהירה בראיון לישראל היום כי הסבלנות שלה כלפי הטעויות ההוריות הנפוצות פשוט אזלה.
"נהייתי תקיפה יותר ופחות סלחנית, בעיקר כלפי ההורים. כבר אין לי סבלנות. ריבון העולמים, די! אתה רואה שזה לא עובד, לפחות תפסיק. תפסיק עם הנאומים, לך תבקש עזרה", אומרת דליות.
לדבריה, הניסיון העיוור של הורים למנוע מילדיהם כל נפילה, אכזבה או תסכול משיג בדיוק את התוצאה ההפוכה: "ההורים של היום מנסים לגדל את ילדיהם בלי נפילות. והם מגדלים מה שאני קוראת לו, במילה קשה, 'אימפוטנטים של החיים'. ומי שסובלים בסוף הם הילדים".
פחד מושתן בתוך הבית: "ההורים מפחדים שהילד לא יאהב אותם" דליות מזהה את שורש הבעיה בטשטוש הגבולות ובאיבוד הסמכות ההורית. לדבריה, במקום להציב עובדות ולהפגין יציבות, הורים רבים עברו לדבר בסימני שאלה ("זה בסדר שאבא יילך לנוח?" או "אתם באים לאכול?"), ומעבירים לילד את המושכות על הבית.
"אני חושבת שההורים לא פוחדים קצת מהילדים, אלא הם פוחדים המון", היא חורצת. "אבל לא שילד בן 4 ירביץ להם, אלא שהוא לא יאהב אותם. שהוא לא יהיה שבע רצון".
דליות מבהירה כי התפקיד ההורי אינו למנוע כעס או אכזבה, אלא לספק לילד דמות יציבה להישען עליה. "הילדים לא צריכים לעשות מה שאומרים להם. ילדים צריכים ללמוד לשתף פעולה. אם יש לי מבוגר לא החלטי, לא סמכותי - על מי הילד יכול להישען ולסמוך?".
בשורה התחתונה, דליות קוראת להורים להפסיק לפחד, להחזיר את ההיררכיה הבריאה הביתה ולהבין שללמוד לקום מנפילות הוא השיעור החשוב ביותר לחיים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה