כסף וצרכנות

תחרות לא הוגנת: פער של למעלה מ-500 שקלים בסל קניות ברשתות המזון

אנו חשופים לפערים מחירים של סלי קניות ולידיעה כי כל רשת מזון מוכרת במחירים שלה. אך בעזרת סקר של מכון החקר לקמעונאות בראשותו של ד"ר חזי גור מזרחי, נראה כי ישנם פערים של מאות שקלים בין שני סלי מזון זהים
ענת סימן טוב | 
עליית מחירים (צילום shutterstock)
מחקר חדש של המכון לחקר הקמעונאות חושף פערי מחירים משמעותיים בין רשתות המזון המובילות בישראל. הסקר, שנערך בתחילת פברואר 2025 באמצעות מערכת פרייסז, בחן סל קניות מקיף הכולל 171 מוצרים זהים ב-8 רשתות שיווק מובילות.
הפער בין הרשת הזולה ביותר ליקרה ביותר עומד על 518.56 ₪, המהווים פער של כ-25.67% במחיר סל הקניות. רמי לוי מוביל את טבלת המחירים הנמוכים עם סל בשווי 2,019.90 ₪, כשאחריו ניצבת רשת אושר עד עם סל בעלות של 2,047.29 ₪. בקצה השני של הסקלה נמצאות רשתות טיב טעם ופרש מרקט, עם מחירי סל של 2,538.46 ₪ ו-2,505.10 ₪ בהתאמה.
הסל שנבדק כלל מגוון רחב של מוצרים מקטגוריות שונות, ביניהן מוצרי יסוד, מוצרי טיפוח, ניקיון, בישול ואפייה, מוצרים קפואים ומצוננים, מוצרי חלב, משקאות חמים וקרים, ומוצרים מן החי והצומח.
משמעות הממצאים עבור הצרכן הישראלי היא דרמטית: משפחה הקונה סל מוצרים דומה מדי חודש יכולה לחסוך למעלה מ-6,000 ₪ בשנה רק באמצעות מעבר מהרשת היקרה לזולה ביותר.
בנוסף, הסקר מגלה כי בחלק מהמוצרים הפער בין הרשת הזולה ליקרה מגיע לכמעט פי שניים במחיר. המקרה הקיצוני ביותר נמצא במשקה האנרגיה בלו דיי (250 מ"ל), שמחירו נע בין 2.73 ₪ ברשת הזולה ל-5.50 ₪ ברשת היקרה - פער מדהים של 101.47%.
במקום השני נמצא פודינג אינסטנט בטעם וניל של אסם (80 גרם), עם פער של 98.65% בין המחיר הנמוך של 2.97 ₪ למחיר הגבוה של 5.90 ₪.
גם במוצרים יקרים יותר נמצאו פערים משמעותיים: רוטב אלף האיים של אסם (290 גרם) נמכר ב-8.90 ₪ ברשת אחת, בעוד ברשת אחרת מחירו מגיע ל-16.90 ₪ - פער של כמעט 90%.
אפילו במוצרי יסוד בסיסיים כמו פסטה נמצאו פערים משמעותיים: פסטה פוסילי של אסם (500 גרם) נמכרת ב-3.90 ₪ ברשת אחת, בעוד ברשת אחרת מחירה מגיע ל-6.90 ₪ - פער של כ-77%.
ד"ר חזי גור, מסביר: "הממצאים מדגישים את חשיבות השוואת המחירים בין הרשתות. צרכן שקונה סל מוצרים טיפוסי יכול לחסוך מאות שקלים בחודש רק על ידי בחירת הרשת הנכונה."
הנתונים מעלים שאלות קשות לגבי מדיניות התמחור של רשתות המזון והתחרותיות בשוק. בעוד שחלק מההבדלים במחירים יכולים להיות מוסברים בעלויות תפעול שונות, פערים של 80-100% במוצרים זהים מעוררים תהיות לגבי הוגנות המחירים לצרכן.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה