כסף וצרכנות

בין תנועה למנוחה: ההחלטה הכלכלית שעלולה לפגוע לכם בעתיד

הגיע הזמן להגיד את האמת: צעירים שמקדשים איזון בין עבודה לחיים, פשוט מעכבים את עצמם. אם לא תשתמשו באנרגיה שלכם עכשיו כדי להיבנות כלכלית – תצטרכו בעתיד להשתמש באנרגיה כפולה כדי לשרוד

דב נודל חתול פיננסי |  1
דב נודל מנכל ומייסד חתול פיננסי (צילום באדיבות דב נודל, shutterstock)
בתקופה האחרונה יוצא לי לפגוש יותר ויותר צעירים, חבר'ה בגילאי 25–35, שמדברים בהתלהבות על Work-Life Balance. הם מנסים "לא לעבוד קשה מדי", "לשמור על עצמם", "לחיות באיזון". זה נשמע נעים, אפילו נבון – אבל בגיל הזה? מדובר בטעות איומה.
אני לא נגד איזון. אני נגד תזמון גרוע. אם אתם מתעקשים על איזון בגיל שבו אתם אמורים לבנות את עצמכם כלכלית – אתם פשוט פוגעים בעתיד שלכם. תחשבו שנייה על ה"אני העתידי שלכם", איך הוא יתקיים בעולם הזה? ורק קחו בחשבון שזה לא נהיה קל יותר.
לעבוד קשה עכשיו או להתבאס אחר כך
בשנות ה-20 ובשנות ה-30 המוקדמות שלכם, אתם בשיא האנרגיה, לרוב לא ילדים ובלי התחייבויות פיננסיות כבדות משקל. אם בזמן הזה לא תקרעו את עצמכם, אז מתי כן? בגיל 45 עם שני ילדים בגן פרטי, משכנתא, ביטוח רכב, מרוץ סביב השעון ולחץ תמידי?
בעולם האמיתי אין קסמים: אם לא תניחו את הבסיס הכלכלי עכשיו – תשלמו על זה ביוקר בעוד עשור. נכון, זה נראה רחוק, אבל תאלצו להאמין לי: עוד לא נולד הבנאדם שהצליח לעצור את הזמן, ואם לומר את האמת, סביר להניח שגם לא אתם!
תרבות "יהיה בסדר" היא לא תכנית פעולה
כן, זה נחמד לשבת בבוקר בבית קפה, לטוס הרבה, לנפוש, לבלות. זו "אווירה טובה" – אבל זו גם דרך בטוחה להגיע לגיל 40 עם אפס נכסים והכנסה שלא מדביקה את ההוצאות. בלי השקעות, בלי ביטחון, בלי תשתית. אגב, אם אתם בונים על ירושה שמנה (ועד 120) הרי שאתם נותנים לגורם שאינו בשליטתכם את החיים שלכם – האם אתם אכן רוצים את זה?
אף אחד לא יבוא להציל אתכם
המציאות מלמדת שבמרבית המקרים אף אחד לא יבוא "להושיט יד" בדיוק כשיהיה לכם קשה. אם לא תגדירו מטרה, לא תציבו יעד ולא תגבשו תוכנית – תישארו תקועים. גוף שנמצא במנוחה יישאר במנוחה, אלא אם תכניסו לו תנועה. תחליטו – איזה גוף אתם רוצים להיות: במנוחה או בתנועה?
איך מתחילים לנוע?
לא חייבים להתחיל בגדול. הנה כמה רעיונות:
 
  • קחו קורס בהתפתחות מקצועית או עסקית.
  • התחילו להשקיע, אפילו סכום סמלי.
  • עבדו חזק כדי לקדם את עצמכם, גם אם זה כרוך בשעות נוספות.
  • עכשיו זה הזמן לרדוף אחרי החלום העסקי שתמיד חלמתם עליו.
  • השקיעו חצי מהתוספת – ותיהנו מהחצי השני.
  • זה הזמן להזיע, אחר כך כבר יהיה קשה יותר.

לסיכום: אני יודע שזה לא פופולארי. קל יותר להישען על איזון מאשר על עשייה, אבל האיזון שאתם מחפשים היום – יגבה מכם מחיר מחר. אם לא תשתמשו באנרגיה שלכם עכשיו כדי להיבנות כלכלית – בעתיד תצטרכו להשקיע אנרגיה כפולה, רק כדי לשרוד. האיזון האמיתי מתחיל כשיש לכם חופש כלכלי – לא לפני.
*הכותב, דב נודל, הוא המנכ"ל והמייסד של חתול פיננסי, מהקהילות הפיננסיות הגדולות והמשפיעות בישראל.
הכתוב מובא למטרות אינפורמטיביות וכלליות בלבד ואינו מהווה בשום אופן עמדה או המלצה. האמור אינו מהווה ייעוץ פיננסי או פנסיוני, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ השקעות אישי המתחשב בנתונים, בצרכים ובמאפיינים המיוחדים של כל אדם.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כתבת נכון מאוד
    בן 29 07/2025/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הרבה חברים שלי חולמים על פרישה בגיל 35 ואין להם שקל על תחת
    סגור