כסף וצרכנות

מחירי הדלק מזנקים, ליברמן במתקפה על נתניהו

לקראת העלאת מחירי הדלק בחצות, יו"ר ישראל ביתנו תקף את הממשלה וטען כי היא בוחרת שלא להתערב בהתייקרות. לדבריו, בתקופתו כשר האוצר ננקטו צעדים כדי למנוע עליות מחירים.
אביגדור ליברמן, בנימין נתניהו (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג, יונתן זינדל)
העלייה הצפויה במחירי הדלק בחצות ממשיכה לעורר תגובות במערכת הפוליטית. יו"ר אביגדור ליברמן תקף הערב (מוצאי שבת) את ממשלת בנימין נתניהו, בעקבות ההתייקרות הצפויה, ופרסם ברשת X מסר חריף נגד התנהלות הממשלה.
בפוסט שפרסם כתב ליברמן: "היום בחצות תהיה עלייה חדה במחירי הדלק. בתקופתי כשר האוצר הורדנו את מס הבלו ונתנו שיפוי כדי למנוע עלייה במחירי הדלק. ממשלת נתניהו העבירה מיליארדים למשתמטים, אבל כשמדובר בהתייקרות שפוגעת בכל אזרחי ישראל, זה פשוט לא מעניין אותם". לפוסט צירף תמונה של נתניהו מתדלק את רכבו.
הביקורת של ליברמן מגיעה שעות לפני כניסת המחיר החדש לתוקף. לאחר שבחודש יולי נהנו הנהגים מהוזלה של 32 אגורות לליטר, כעת צפויה עלייה חדה שתבטל כמעט לחלוטין את אותה ירידה. לפי ההערכות המעודכנות, מחיר ליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי יתייקר בכ-60 אגורות, כאשר מחיר השירות המלא צפוי לחצות את רף 8 השקלים לליטר.
 
ברקע לעליית המחירים עומדת ההתייקרות בשוק האנרגיה העולמי. מחיר הנפט זינק בתקופה האחרונה וחצה את רף 100 הדולרים לחבית, בין היתר בעקבות מתקפות החות'ים על מכליות בים האדום, שהגבירו את חוסר הוודאות בשוק. לפי הדיווחים, הפסקה זמנית בתקיפות מצד ארצות הברית סייעה לבלום זינוק חד אף יותר במחירי הנפט.
ההתייקרות הצפויה צפויה להשפיע על מיליוני נהגים בישראל, ובמערכת הפוליטית כבר הופכת לכלי נוסף בעימות בין האופוזיציה לקואליציה, כאשר ליברמן מנצל את העלאת המחירים כדי למתוח ביקורת על סדרי העדיפויות הכלכליים של הממשלה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה