כסף וצרכנות
בעקבות החגים: זה המחסור במוצרים שצפוי השבוע בסופרים
רצף ימי החג והעבודה המקוצרים צפויים להשפיע על אספקת המזון לרשתות. מוצרי חלב טריים, ביצים ועוף נמצאים בין המוצרים שעלולים להיות זמינים פחות, וברשתות נערכים להשלמות במהלך השבוע
שבוע העבודה המקוצר, לקראת יום כיפור וההיערכות לסוכות, צפוי להשפיע על זמינותם של מוצרי מזון שונים ברשתות השיווק. בענפים המתבססים על ייצור, שחיטה ואספקה שוטפים עלולים להיווצר חוסרים נקודתיים, בעיקר במוצרים טריים בעלי חיי מדף קצרים.
לפי דיווח ב"ישראל היום", בין המוצרים שנמצאים ברשימת הסיכון למחסור נמצאים חלב ומוצרי חלב טריים כמו קוטג' וגבינות, לצד ביצים ועוף טרי. הסיבה לכך היא צמצום במספר ימי העבודה והייצור, כאשר חלק מהמשחטות והשוחטים אינם עובדים בתקופת החגים. עם זאת, ברשתות מדגישים כי אין צפי למחסור גורף בכל קטגוריות המזון.
רמי לוי אמר כי אינו צופה חוסרים משמעותיים, ואם יהיו כאלה, הם צפויים להיות זמניים ולהימשך שעות בודדות, בעיקר בתחום העופות. לדבריו, מדובר בתקופה שבה הביקוש גבוה במיוחד, בין היתר בשל הקניות לקראת השבת וערב יום כיפור, ולאחר מכן צפויות השלמות ביום ראשון.
אורן ספיר, בעלים ומנכ"ל קבוצת ספיר, המחזיקה ברשתות נטו חיסכון וסופר ספיר, ציין כי מוצרי החלב הטריים חשופים במיוחד לחוסרים בשל חיי המדף הקצרים ומיעוט ימי הייצור. לדבריו, גם ביצים ועוף טרי נמצאים ברשימת המוצרים שעלולים להיות פחות זמינים בתקופה הקרובה. לדברי ספיר, הקושי אינו נובע רק ממספר ימי החג, אלא גם מהפעילות המצומצמת של חלק מהמשחטות והשוחטים במהלך חול המועד. הוא ציין כי בשבוע רגיל יש 5 ימי עבודה, בעוד שבשבוע הקרוב עומדים לרשות הרשתות 3 ימי עבודה, שאמורים להספיק גם להכנות לקראת חג הסוכות.
במגזר החרדי עשויה להיות השפעה נוספת על זמינותם של פירות וירקות, בעיקר ברשתות הפועלות תחת כשרויות מחמירות. לדברי ספיר, בתקופה הזו האפשרויות להסתמך על תוצרת מספקים שעבדו בסוף השבוע מצטמצמות, ולכן האספקה עלולה להיות מורכבת יותר.
גם במוצרי מזון יבשים עשויה להיות השפעה מסוימת, לאחר שחברות רבות מעניקות לעובדים ימי גשר. יוסי שוורץ, מייסד ומנכ"ל סיטי מרקט, אמר ל"ישראל היום" כי ברשת נערכו מראש עם מלאים בהתאם ליכולת הקליטה והאספקה הצפויה בתקופת החגים.
לדבריו, חברות גדולות ובהן תנובה, שטראוס ואסם ממשיכות לעבוד במהלך חול המועד, למעט בערבי החג, ולכן מוצרים מצוננים צפויים להגיע גם במהלך החג. עם זאת, כבר נרשמים מעת לעת חוסרים בגבינות לבנות, בקוטג' ובחלק מיוגורטי החלבון, כאשר לדבריו הביקוש לקוטג' עלה בשיעור דו-ספרתי.
עוד ב-
גם בתחום הלחם והמאפים צפוי קושי נקודתי לאחר יום כיפור. שוורץ מעריך כי בבוקר שלאחר הצום יהיה קשה יותר למצוא חלק מהמוצרים, בשל הקושי של המאפיות להתמודד עם הביקוש בתקופת החגים. לדבריו, האספקה המלאה צפויה להגיע רק לקראת שעות הצהריים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



