כסף וצרכנות
ביטוח לאומי בבשורה מפתיעה למקבלי הקצבאות: הכסף ייכנס כבר מחר
בשל חג הסוכות הוחלט להקדים את תשלום הקצבאות ארוכות המועד ל-22 בספטמבר, בהן אזרח ותיק, נכות וסיעוד, כאשר גובה הקצבה הממוצעת עומד כעת על כ-5,280 שקלים
חודש ספטמבר הגיע והמוסד לביטוח לאומי בישראל כבר החל לחלק את הקצבאות לזכאים. במסגרת זו, ייעשו שינויים רבים בכל הנוגע לחלוקת הכספים למיליוני זכאים בישראל, זאת בשל החגים. אתר ice עושה לכם סדר - אילו מענקים וקצבאות עוד צפויים להיכנס לחשבונכם בחודש ספטמבר, מתי תקבלו את הקצבאות, מתי חל מועד חובת הדיווח ולכמה זינק ממוצע התשלומים?
הבשורה המשמעותית ביותר שמגיעה היא שכבר מחר (שלישי, ה-22.9.2026), לרגל חג הסוכות תשפ"ז יוקדם תשלום קצבאות ארוכות מועד וייכנס לחשבונם של הזכאים. הקצבאות שמועד התשלום שלהן יוקדם הן: אזרח ותיק, שאירים, נפגעי עבודה, מזונות, נכות, ניידות, סיעוד, אסירי ציון.
ההקדמה של התשלום מגיעה יומיים בלבד לאחר שקצבת הילדים שולמה לזכאים. כזכור, לרגל ראש השנה תשפ"ז הביטוח הלאומי הקדים את מועד תשלום קצבאות דמי אבטלה והבטחת הכנסה לחודש ספטמבר. מועד התשלום הוקדם משמעותית ושולם ב-8.9.2026, ורגע לפני החג. בתוך כך, מועד הדיווח והתשלום של דמי הביטוח לעצמאיים ומעסיקים ב-15.9.
עוד ב-
כידוע, ממוצעי הקצבאות שמשולמות זינקו מתחילת שנת 2026 בשל העלייה במדד המחירים לצרכן בשיעור של עד 2.64%. סכום הקצבה הממוצעת של כלל סוגי הקצבאות לאחר העדכון האחרון הוא כ-5,280 שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



