כסף וצרכנות

גידולי התירס בסכנה, איך זה ישפיע על כולנו?

תרחיש ריאלי לגמרי: סכנה לגידולי התירס ברחבי העולם בשל אירועי מזג אוויר קיצוניים הנובעים משינויי האקלים, כך קובע מחקר בהובלת נאס"א. להערכתם, המשבר העולמי באופק, בטווח של עד 70 שנה מהיום

מערכת ice | 
תירס (צילום פיקסביי)

האם אנחנו לקראת עולם ללא תירס? שינויי האקלים מובילים לאירועי מזג אוויר קיצוני ולכן ייצור התירס העולמי עלול להיפגע ולחוות נזקים. מחקר חדש של נאס"א, קובע כי עד שנת 2100, בעוד כ-70 שנה, יוכפל הסיכון לקציר התירס לפחות בחצי (שלושה מתוך שישה) אזורי גידול התירס הגדולים בעולם.

דו"ח חדש של הארגון מציג כיצד צפויה להיות פגיעה ממשית באספקת המזון שלנו כאשר כדור הארץ חווה משבר אקלימי שמביא לאירועי מזג אוויר קיצוניים. טענת עורכי המחקר, אירועי הקיצון ילכו ויחריפו עם השנים בשל מה שמכונה "מעשה ידי אדם": פליטת גזי חממה שגורמים להתחממות כוכב הארץ.
 


אירועי מזג אוויר קיצוניים, שכיום הולכים ונהיים תכופים יותר, כמו שיטפונות וגלי חום, יהיו תדירים וקיצוניים עוד יותר. ובשל כך, יגדל הסיכון לנזק ביבול. הנזק ליבול יכול להיגרם מסיבות רבות כמו יובש, שריפות, וכן בגלל גשמים עזים שיופיעו בפרקי זמן קצרים.
 


מבחינת התבואה העולמית, כ-55% מייצור התירס העולמי מגיע מאזורים במרכז-צפון אמריקה, צפון-מזרח ברזיל, דרום אמריקה, מרכז אירופה ודרום ומזרח אסיה, והחוקרים צופים כי עלייה בגלי חום, אירועי בצורת וכמות גשמים רבה בזמן קצר, עלולים להכפיל את הסיכון לכשלים בקציר תירס, דבר שיוביל למשבר עולמי שאת נזקיו נוכל לאמוד רק בעוד כמה שנים.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה