קריפטו

טלטלה בענקית הקריפטו: 6.3 מיליארד דולר נגנבו וסמנכ"ל הכספים עוזב

לאחר מתקפת הסייבר החריגה על בייננס, בורסת הקריפטו הגדולה בעולם מודיעה על חילופים בצמרת: סמנכ"ל הכספים קייזר נג מסיים את תפקידו, ובמקומו ימונה ג'סטין יק. בחברה טוענים שהעזיבה תוכננה חודשים מראש, אך במקביל מתמודדים עם משיכות כספים בהיקף מיליארדים, ואזהרה חריפה של המייסד מפני האיום הבא

צ'אנגפנג ז'או מנכ"ל בינאנס (צילום vecteezy, יוטיוב/ Binance)
בורסת המטבעות הדיגיטליים בייננס (Binance), הגדולה בעולם, מתמודדת עם משבר משמעותי בעקבות מתקפת סייבר שבה נגנבו נכסים דיגיטליים בשווי כ-6.3 מיליארד דולר.
כעת, כשבוע לאחר האירוע, הודיעה החברה על שינוי בצמרת ההנהלה: סמנכ"ל הכספים קייזר נג יעזוב את תפקידו לאחר יותר מחמש שנים, ואת מקומו יתפוס ג'סטין יק.
למרות סמיכות הזמנים בין הפריצה להתפטרות, בבייננס מבקשים להבהיר כי אין קשר בין האירועים. לדברי המנכ"לית המשותפת יי הא (Yi He), נג בחר לעזוב לטובת מיזם חדש, וההיערכות להחלפתו החלה כבר לפני כחצי שנה. עם זאת, חילופי התפקידים מגיעים ברגע רגיש במיוחד עבור החברה, הנדרשת להתמודד עם השלכות אחת מגניבות הקריפטו הגדולות בהיסטוריה.
מיליארדים נגנבו בתוך דקות
המתקפה התרחשה ב-29 באוקטובר, כאשר האקרים הצליחו להשיג גישה למערכות פנימיות ולבצע העברות של מטבעות דיגיטליים בהיקף עצום. לפי הדיווחים, חלק משמעותי מהגניבה בוצע בתוך כ-20 דקות בלבד.
מהחקירה הראשונית עלה כי התוקפים הכינו את הקרקע במשך חודשים, בין היתר באמצעות התחזות לגורמי גיוס והשחלת תוכנות זדוניות למחשבים של מהנדסי החברה. ה-FBI ייחס את המתקפה לקבוצת האקרים מצפון קוריאה.
בעקבות האירוע השעתה בייננס זמנית את האפשרות למשוך כספים, והתחייבה לכסות את הפסדי הלקוחות באמצעות משאביה הפיננסיים. לפי הדיווחים, החברה הקצתה יותר מ-6.34 מיליארד דולר לצורך השלמת הכיסוי, בעוד גורמים בענף הצליחו להקפיא נכסים גנובים בשווי מיליארדים. עם זאת, הקפאת נכסים אינה מבטיחה את השבתם בפועל.
לאחר חידוש המשיכות נרשמה יציאת כספים משמעותית מהפלטפורמה. על פי הנתונים שפורסמו, היקף המשיכות נטו הגיע לכ-3.6 מיליארד דולר בשעות הראשונות ולכ-4.7 מיליארד דולר במצטבר עד תחילת השבוע.
המייסד מזהיר: הבינה המלאכותית משנה את האיום
כפי שפורסם ב-ice שלשום, מייסד בייננס צ'אנגפנג ז'או (CZ) הזהיר בריאיון ל-CoinDesk כי התקדמות הבינה המלאכותית עלולה להפוך מתקפות סייבר נגד מוסדות פיננסיים למתוחכמות ומסוכנות יותר. לדבריו, חברות הקריפטו יצטרכו להיעזר בעצמן בכלי AI כדי לזהות איומים ולהתגונן מפניהם.
עם זאת, חוקרי חברת Elliptic הבהירו כי אף שזוהו תהליכים אוטומטיים בהעברת הכספים שנגנבו, לא נמצאה הוכחה לכך שסוכני בינה מלאכותית ניהלו אותם באופן עצמאי. גם מעורבות AI בפריצה עצמה לא הוכחה.
עבור סמנכ"ל הכספים הנכנס, האתגר המרכזי יהיה לשקם את אמון המשתמשים, להבטיח נזילות מספקת ולהציג תמונה ברורה של מצב הנכסים וההתחייבויות. בבייננס מתכוונים להרחיב את מערכות האבטחה ולספק מידע נוסף על הפריצה ועל הרזרבות שבידי החברה.

כעת ניצבת בייננס בפני מבחן כפול: להתמודד עם הנזק הפיננסי והאבטחתי, ובמקביל לשכנע את לקוחותיה כי נכסיהם מוגנים גם לאחר מתקפת הענק.
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה