תרבות ופנאי
מושיק רוט והמסעדה הכשרה בת"א: יצאנו לבדוק את האוכל והאווירה
מסעדת קומראן, נחשבת לאחת המסעדות הכשרות הפופולריות ביותר תל אביב, והיא מושכת אליה קהל מכל קצוות הארץ. לאחרונה, צירפה אליה המסעדה את השף המוערך מושיק רוט, שבנה תפריט חדש ולקח על עצמו פרויקט ראשוני ומיוחד מאוד עבורו. יצאנו לבדוק - כיצד שינה השף את אחת המסעדות השמחות ביותר בתל אביב? | ice בודק
מסעדת קומראן, שכבר חגגה שנתיים להיווסדה, נחשבת לאחת המסעדות הכשרות הפופולריות ביותר תל אביב, והיא מושכת אליה קהל מכל קצוות הארץ כמסעדת שף כשרה עם אווירה שמחה וייחודית. לאחרונה, המסעדה הכריזה על שיתוף פעולה מרגש וראשון עם מושיק רוט, שנחשב לאחד מהשפים הישראלים המוערכים והמעוטרים בכל הזמנים, שמחזיק בשני כוכבי מישלן.
למעשה, זאת הפעם הראשונה שרוט משמש כאיש מקצוע במסעדה ישראלית מאז חזר ארצה, כאשר הפעם מדובר בפרויקט ראשוני ומיוחד בשבילו, שמשלב בתוכו אוכל כשר וים תיכוני. כידוע, רוט חזר לישראל לפני מספר שנים, ואחרי שהפך לשופט קבוע ב"משחקי השף", שם הוא מככב במשך עשור, השף המוערך מנסה לזכות בכוכב מישלן גם כאן בישראל, אחרי שהביא את המסעדה שלו מאמסטרדם, &moshik, עד לתל אביב.
אז הגענו לקומראן כדי לבדוק האם השף שזכה בשני כוכבי מישלן יוכל להביא את הקסם שלו גם למסעדה כשרה וקהל לקוחות שונה לחלוטין ממה שהכיר עד היום. נתחיל מהסוף - האווירה בקומראן היא שונה מכל מה שהכרתם.
בשעה 22:00 עולה דיג'יי ומרקיד את מאות המבלים שמגיעים ליהנות מאוכל טוב, אלכוהול, מתחם מרשים במיוחד הכולל מספר רקדניות, מוזיקה מהנה ואווירה יוצאת דופן שתצליח להרים את האווירה שלכם עד השעות הקטנות של הלילה.
נחזור להתחלה. השירות במסעדה היה נפלא. המלצר היה חביב מאוד ונתן תחושה מקצועית ונעימה. מנהל החוויה הקולינרית ומנהל האירועים היה מקצועי, ענייני, וידע להסביר בצורה נהדרת על האוכל, היינות, הקוקטיילים, הקינוחים ועל הקונספט הייחודי של המקום.
אבל נגיע למה שהכי חשוב לנו בעצם - האוכל. הרי מושיק רוט הגיע במטרה אחת - להפוך את קומראן למסעדת השף הכשרה הטובה ביותר בתל אביב. אבל האם זה הצליח לו? נתחיל במחירים, שהיו מעט יקרים. כך למשל מנת סשימי עלתה במקום 158 שקל, מנת פסטה דייגים עולה במסעדה 238 שקל ומנת צלעות טלה עולה 397 שקל, מחירים יחסית גבוהים.
ומה לגבי הטעם? לפתיחה קיבלנו לחם עננים (43 שקל), שהוגש עם שמן זית, תמרהינדי ושום קונפי. הלחם, שנעשה במקום, היה טעים ואוורירי, אך מעט יבש בקצוות. למנות ראשונות הגישו לנו שתי מנות טבעוניות - פטאייר מנגולד (96 שקל) וטורטליני ארטישוק ירושלמי (116 שקל).
ומה לגבי הטעם? לפתיחה קיבלנו לחם עננים (43 שקל), שהוגש עם שמן זית, תמרהינדי ושום קונפי. הלחם, שנעשה במקום, היה טעים ואוורירי, אך מעט יבש בקצוות. למנות ראשונות הגישו לנו שתי מנות טבעוניות - פטאייר מנגולד (96 שקל) וטורטליני ארטישוק ירושלמי (116 שקל).
נתחיל עם הטורטליני, שללא ספק הייתה אחת המנות הטובות ביותר במסעדה. הטורטליני ממולא בארטישוק ירושלמי וגבינת קשיו, ומלווה בפקיילה, רוטב בר בלאן וקרם שורשים. הרוטב היה מצוין, המילוי היה מלא בטעמים מסקרנים והביס כולו היה מפוצץ בטעמים שהשאירו לנו טעם של עוד.
לחם עננים בקומראן
הפטאייר הוגש בליווי של לאבנה שעשויה כמובן מקשיו והייתה לא רעה, סלט ירוקים מרענן וטעים, רצועות חצילים שרופות שהעניקו טעם נפלא והשתלבו נהדר עם הלחם, טבעות צ'ילי וזיתי קלמטה. הליווי היה מעולה, אך הפטאייר עצמו היה פחות מוצלח, ולמילוי המנגולד שלו היה טעם מעט לוואי, כמו גם הפטאייר עצמו שטוגן בשמן עמוק, אך לא הגיע פריך ומשהו בו פחות עבד לנו.
בהמשך, קיבלנו שתי מנות נאות - טאקו טרטר בקר (109 שקל) וסביצ'ה אינטיאס (109 שקל). נתחיל מהטאקו, שהוגש עם איולי ג'עלוק, צלפים, פניני שאלוט, קרם חלמון ומעטפת עירית. בשר השייטל היה נפלא והורגש שמדובר בבשר איכותי מאוד. הביס עצמו היה נפלא וממש התפוצץ בפה, אך רוב המרכיבים לא הורגשו יותר מדי בביס אחד. ללא ספק אחת משלוש המנות הטעימות ביותר בערב.
טאקו טרטר בקר של מסעדת קומראן
המנה הכי פחות טעימה יחסית הייתה הסביצ'ה אינטיאס, שהוגש עם סלסלה של מלפפון עם בצל שאלוט, יוגורט עירית, קוביות נקטרינה, אבוקדו ושמן ירוקים. קודם נתחיל בזה שהיה חסר מלח, דבר שהורגש כמעט בכל המנות במסעדה. קוביות הדג לא היו חתוכות עד הסוף, והיו מחוברות אחת לשנייה, כך שהיה קשה מאוד לאכול אותן.
שתי המנות הבאות היו פסטה דייגים (238 שקל) ופילה בקר (268 שקל). נתחיל מהפילה, שהוגש על קרם שורשים מצוין, אספרגוס צרוב וציר בקר, שהיה גם הוא מעולה. למרות שמדובר בבשר כשר, הוא היה עשוי בצורה נפלאה, בין רייר למדיום רייר, והטעם שלו היה נהדר. ראוי לציין גם את גודל המנות, שהיו מפנקות במיוחד.
פילה בקר וקרם שורשים של קומראן
נעבור למנת הפסטה דייגים. מדובר בפסטה טרייה שמכינים במקום ומוגשת עם רוטב של קונפי עגבניות, יין לבן, דג לוקוס מפורק, זיתי קלמטה, עשבי תיבול וצ'ילי חריף. נתחיל בדג, שהיה ה-כוכב של המנה. הדג היה עשוי בצורה מושלמת, והטיפול הטוב בו הורגש היטב. מנגד, הפסטה הייתה טובה, אך משהו ברוטב לא התחבר אלייה. בסך הכל, מנה לא רעה ומפנקת בגודלה.
לסיום, קיבלנו סטייק הולשטיין, שהוגש עם ירקות צלויים - ארטישוק, תפוח אדמה, פטריות יער וגזר. הירקות היו עשויים בצורה מצוינת, מלבד הפטרייה שהטעם שלה היה מעט חמצמץ והיא הייתה קשה. הבשר הוגש במידת עשייה של מדיום רייר, ושוב, הוא היה איכותי וטעים, אך השומן היה צריך להיצרב יותר זמן. את הארוחה ליוו יינות שהיו טעימים והותאמו בצורה טובה למנות שהוגשו.
סטייק הולשטיין במסעדת קומראן
לקינוח הוגשו לנו שתי מנות - קרם ברולה ופנקוטה קפה עם סיגר שוקולד. הפנקוטה הייתה טעימה מאוד, הסיגר היה מתוק עם מילוי כרמל ושוקולד ובציפוי שוקולד והוא היה מיוחד. בהחלט מדובר בקינוח המוצלח מבין השניים. מנגד, הקרם ברולה עצמו היה לא רע והגיע חצי קפוא, כאשר גם גלידת הווניל שהגיעה איתו הייתה לא רעה.
עם זאת, הוא הוגש עם קרם פסיפלורה, מרשמלו לימון ובננה, שהיו מיותרים וגנבו את הטעמים מהקרם ברולה, או כמו שאומרים - כל המוסיף גורע. חשוב לציין שכלל המנות הוגשו בצורה יפה מאוד, הצלחות היה יפה, אסתטי ומזמין, כיאה לשף שזכה בשני כוכבי מישלן.
פנקוטה קפה עם סיגר שוקולד
עוד ב-
בסך הכל, החוויה הייתה טובה, השירות היה מצוין, האווירה הייתה שמחה ומאוד מסיבתית, וגם האוכל היה בסך הכול טוב, בטח כששף מוערך כמו מושיק רוט לוקח על עצמו פרויקט כזה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(20):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
16.קתו משכנתא ובאו למושיק. (ל"ת)דובדבני 11/2024/24הגב לתגובה זו0 0סגור
-
15.מסעדהרון 11/2024/23הגב לתגובה זו0 0מחיר מעט יקר? יקר!!!סגור
-
14.שני כוכביםדורון 11/2024/16הגב לתגובה זו0 0כבר אין לו והוא משתמש בזה לשיווק הכוכבים הם תמיד על המסעדה שהיום כבר אין לו הבנתםסגור
-
מה כואב לך? גם להשיג את ה2 כוכבים עבד קשה.מזל 11/2024/18הגב לתגובה זו0 0למה לזלזל כאילו זה משהו שבא בקלותסגור
-
13.מושיק רוטנ. 11/2024/16הגב לתגובה זו0 0שחצן יהיר לא אוכל אצלוסגור
- טען עוד
-
מושיק אדם עם לב טוב! אחד האנשים עם הלב הכי גדול בתעשייהסיון 11/2024/18הגב לתגובה זו0 0למה סתם לפזר רעלסגור
-
12.כשר? שיפשוט במהרה את הרגל (ל"ת)יאיר ילד ז 11/2024/12הגב לתגובה זו0 6סגור
-
11.פנסיה 5500 שחמומי 11/2024/12הגב לתגובה זו1 0אני רק לחלוםסגור
-
10.קומרן - סמל הצניעות האיסיי (ל"ת)רוט - סמל הראותנות 11/2024/11הגב לתגובה זו0 0סגור
-
9."מסעדה כשרה" אינה מסעדה אלא מסחטה (ל"ת)17% מההכנסה לרבנים 11/2024/11הגב לתגובה זו5 0סגור
-
8.מושיק רוטבנצי 11/2024/11הגב לתגובה זו0 2בסכום ששולם 5 ילדים יקבלו מזון משובח שבוע שלםסגור
-
7.המוזיקה בערבית הייתה דוחה. וזו הסיבה שלא הייתי מגיעגיל 11/2024/11הגב לתגובה זו1 1האוכל עושה רושם טעים. וטוב. עד ששמעתי את המוזיקה .סיכום לא הגיע..סגור
-
6.הצלחה מרובהאשר 11/2024/11הגב לתגובה זו4 0המון הצלחה ולא להתיייס לכל המלעיגים שקשה להם לראות מקום כשרסגור
-
5.מישלן לא מחלקת כוכבים בישראל (ל"ת)איציק 11/2024/11הגב לתגובה זו2 0סגור
-
4.קומארןקרדאי 11/2024/11הגב לתגובה זו1 0בבית האוכל יותר טעים גם לנו יש מלא כוכבים בשמייםסגור
-
3.כשרהיגאל 11/2024/10הגב לתגובה זו13 0לא הבנתי כיצד המנה הראשונה היתה עם גבינה והשניה היתה טרטר בקר, איפה הכשרות?סגור
-
פרווה גבינת קשיוהילה 11/2024/11הגב לתגובה זו1 0לבנה קשיוסגור
-
2.870 שקל (ל"ת)המבורגר 11/2024/10הגב לתגובה זו0 1סגור
-
1.מחיר מחיר מחיר האם הטעם שווה את המחיר? למה אין סיכוםגל 11/2024/10הגב לתגובה זו2 0למה אין סיכום של ההזמנה נראה כמו 450+ לסועדסגור
-
להרבה מאוד מנות,אגב במיאמי רק הפילה לפני כעשור פלוס עלה (ל"ת)מלאכית 11/2024/10הגב לתגובה זו0 0סגור