תרבות ופנאי

משה פרץ חושף: "המחיר ששילמתי על סירוב להופיע בשבת"

הזמר האהוב מספר בפודקאסט כי לאורך כל הקריירה לא הופיע בשבת למרות הצעות כספיות גבוהות במיוחד. לצדו, גם המלחין אבי אוחיון משתף בגישה דומה
מערכת ice | 
משה פרץ (צילום אינסטגרם/ משה פרץ)
הזמר משה פרץ התארח בפודקאסט "שבת מכל הסיבות" יחד עם הפזמונאי והמלחין אבי אוחיון, והשניים התייחסו לנושא העבודה בשבת ולבחירות האישיות שלהם לאורך השנים.
פרץ חשף כי לאורך הקריירה שלו נמנע לחלוטין מהופעות בשבת, גם כאשר הוצעו לו סכומים גבוהים במיוחד. "בחיים לא הופעתי בשבת. לא חגים ולא שבת", אמר. "באתי מבית שאין דבר כזה לעבוד בשבת. אין דבר כזה".
לשאלה על כך שויתר על הימים הכי חזקים של המוזיקה מזרחית של פעם, ימי שישי במועדונים, השיב פרץ: "גם קיבלתי הצעות מהפסטיגל בהמון המון כסף ומהופעות... לא. בשום פנים ואופן".
 

אבי אוחיון התייחס גם הוא לנושא, וסיפר כי אינו יוצר בשבת. "אסור לכתוב שירים בשבת, לא שירים ולא מנגינות".
לשאלה מה קורה אם באה לו מנגינה בשבת, השיב: "אם במוצאי השבת תזכור אותה - זה אומר שהיא שלך. אם לא אז לא וזה הכל".
בהמשך שיתף פרץ סיפור אישי מתקופה שבה שהה באומן יחד עם יניב בן משיח. "ירד לי לחן 'ואחרי ככלות הכל, לבדו ימלוך נורא'. כל החדר עשה כפיים ויניב אמר לי 'איך נזכור את זה?'. אמרתי לו בוא נעשה משמרות. שרנו את זה שעה ובכל פעם מישהו אחר נשאר ער וזמזם את השיר הזה עד למוצאי החג - ואז הקלטנו את זה".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה