תרבות ופנאי

מתי כספי נחשף לראשונה: זה הסוד שהסתיר מבנו במשך שנים

בר כספי משחזר בדמעות את הרגעים האחרונים לצד אביו, המוזיקאי האהוב שהלך לעולמו. מה אמר לו כספי בשיחתם האחרונה ואיזו אמת כואבת על ילדותו נחשפה כעת? | כל הפרטים

מערכת ice | 
מתי כספי (צילום יוטיוב/ כאן | חדשות)

בר, בנו של המוסיקאי מתי כספי ז"ל, סיפר בכאב על הרגעים האחרונים עם אביו, ועל השיחה המרגשת שקיים עם אביו בטרם פטירתו. בר כספי התראיין לערוץ 13 וסיפר על אביו, שנחשב לאחד מגדולי היוצרים שידעה מדינת ישראל.

בדבריו, סיפר בר כספי על רגע שבו הגיעו בני משפחה וחברים לבקר את אביו החולה. "הם מנסים להתקרב ואני ליד המיטה, אז אני הולך צעד אחורה ואני כרגיל עומד בצד ומחכה שיחזור הרגע שלנו. ואז הוא אמר, מתוך כאב בעיניים עצומות: 'זה הבן שלי, הוא גם מאוד מוכשר'". 
 



 

בדמעות, בר כספי חשף את הרגע המיוחד שבו אביו שיתף בעמדותיו ובתחושותיו כלפי בנו המוסיקאי. בהמשך, סיפר בר כספי על שיחה שנערכה בינו לבין אביו בטרם פטירתו: "יצאה לנו איזושהי גרסה של שיר ושלחתי לו בחשש מאוד גדול כי ידעתי כמה זה רחוק ממנו. חששתי מאכזבה או של חוסר תגובה או או אמירה של 'אבל למה ברעש?'.

הוא לא הגיב ככה בכלל. הוא שאל: 'מי עשה את העיבוד כינורות?'. בשיר הזה ספציפי אני עשיתי, אז פתאום הייתי מאוד גאה ואמרתי לו אני. הוא אמר: 'זה יפה מאוד'. על הדרך, שאלתי אותו: 'כן? חשבתי שלא תאהב כי פעם ניגנתי אצלך בפסנתר ולא אמרת כלום'. אז הוא אמר: 'אני יודע, זה היה בכוונה'. כלומר, הוא לא רצה להשפיע, הוא  רצה לתת לי להיות". 
 


בר כספי הדגיש כי בילדותו הוא חווה את חסרונו של אביו באירועים מכוננים בחייו. כעת, לאחר פטירתו, הבין בר כספי כי אביו בחר להעניק לו עצמאות מלאה בדרכו המוזיקלית. "בתור ילד, הייתי מעדיף שתגיד וכן תשפיע אבל אני מבין אותו, זה היה חכם. זה היה מתסכל אבל חכם. זה בסדר לא להבין, הדגש הוא לסלוח ולאהוב. צריך לצאת מנקודת הנחה שכולנו ילדים, אף אחד לא יודע מה הוא עושה פה. כולנו עושים את הכי טוב שאנחנו יכולים ולפעמים זה לא יוצא לנו טוב ולפעמים זה יוצא לנו מדהים. פשוט צריך להמשיך לנסות". 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה