תרבות ופנאי

לאחר 738 ימים בעזה: שורד השבי אבינתן אור חוזר לחגוג - "סגירת מעגל"

שורד השבי מוכיח מידי יום כי שום דבר לא עוצר אותו והוא לא מתכוון לתת לטלטלה הגדולה לנצח אותו. לאחר שבילה בפסטיבל מוזיקה ראשון מאז שב מהשבי, הוא שיתף בתחושות
אבינתן אור (צילום יוטיוב/ כאן 11)
נועה ארגמני ואבינתן אור, שורדי השבי שהפכו לאחד הסמלים הבולטים של אירועי 7 באוקטובר, נחטפו יחד ממסיבת הנובה ב-7 באוקטובר. השניים החליטו להיפרד לפני כחצי שנה, וזאת כחצי שנה בלבד לאחר שהתאחדו מחדש.
היום (חמישי) העלה שורד השבי פוסט מרגש במיוחד לעמוד האינסטגרם שלו ובו שיתף בצעד החדש שלו מאז אותו היום שבו נחטף. "לפני שלוש שנים, הלכתי לפסטיבל מוזיקלי. זה היה המקום שבו נחטפתי", פתח את דבריו בשחזור האירוע ששינה את חייו. 
"השבוע, חזרתי לפסטיבל בפעם הראשונה מאז", המשיך וריגש את העוקבים בצעד הדרמטי. "בפעם הקודמת מצאתי את עצמי במנהרה חשוכה, מנותק מהעולם. הפעם עמדתי מתחת שמיים יפים, מוקף במוזיקה, באנשים, בחיים ובאור", המשיך ותיאר את החזרה לחיים. "חשבתי שהפסטיבל יהיה סגירת המעגל. לא תיארתי לעצמי עד כמה". 
הוא המשיך וכתב כי במהלך הפסטיבל בו בילה, קיבל הודעה ששימחה אותו אף יותר: "באמצע הפסטיבל קיבלתי את הידיעה שאחד המחבלים שחטפו אותי חוסל. זו הייתה תזכורת לכמה עמוק הייתי בתוך החושך, וכמה רחוק אפשר להגיע ממנו אם לא מפסיקים להילחם".
 
כזכור, לאחרונה הוא חשף כי הוא עובד על כתיבת ספר חדש שיספר לעולם את סיפורו. על כך הוא הוסיף: "ככל שאני מתקדם בכתיבת הספר שלי, אני מגלה שאני לא רק כותב את הסיפור שלי, אני ממשיך להבין אותו. הזמן חושף עוד שכבות, עוד תובנות, ועוד משמעות שלא הייתה ברורה לי. בקצב הזה, אני לא בטוח אם אני אצליח לסיים לכתוב את הספר או שהחיים לא יפסיקו להוסיף לו פרקים. בכל מקרה הוא כבר בשלבי סיום ככה שבקרוב אאלץ לעצור". 
"אהה ודרך אגב, היה בן זונה של פסטיבל", סיכם את דבריו כשהוא שמח מהחיים החדשים שלו. 
אור אינו הראשון שבוחר להנציח את סיפורו בספר כתוב. לפניו עשו זאת אלי שרעבי עם "חטוף"; אלי-ה כהן עם "מופוואדאת"; בר קופרשטיין שכתב את "לא נשבר"; שושן הרן שפרסמה את "שבויה במשימה" ואביבה סיגל עם "העיקר לקום לבוקר חדש".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה