דיגיטל וטק

ב-10 מיליארד דולר: זה השוק שמטא מתכוונת להשתלט עליו

מטא נכנסת חזק לשוק הבינה המלאכותית: צפויה להשקיע מיליארדים בחברה שעושה עסקים עם OpenAI ומיקרוסופט, בצעד יוצא דופן מצד ענקית הטכנולוגיה  
מערכת ice | 
מטא (צילום shutterstock)
חברת מטא פתחה במשא ומתן במטרה להשקיע 10 מיליארד דולר לפחות בסטארט אפ הבינה המלאכותית Scale AI, כך על פי גורמים המעורים בעניין. Scale AI מסייע לחברות שונות באימון מודלים של לימוד מכונה, כשב-2024 הוערך שוויו ב-14 מיליארד דולר. לאור ההתפתחות המטאורית של הבינה המלאכותית הגנרטיבית והחשיבות לחברות הטכנולוגיה, לפי פרסום בבלומברג השנה הסטארט אפ היה במו"מ להצעת רכש תחת הערכת שווי של 25 מיליארד דולר. 
בין החברות ש-Scale AI מספק להן שירותי תיוג נתונים אפשר למצוא את OpenAI ומיקרוסופט, כשבמידה ומטא אכן תממש את העסקה, זוהי צעד חריג מצידה שכן בדרך כלל מטא מעדיפה שלא להסתמך על חברות חיצוניות ולהסתמך על מחקר פנימי. המהלך יחזק את מטא בעולם הבינה המלאכותית במידה וייצא לפועל. עם זאת, פרטי העסקה טרם הושלמו, ולא ידוע סכום העסקה הסופי. 
במידה וזה יצא לפועל, זו תהיה ההשקעה הגדולה ביותר של מטא בבינה מלאכותית. המתחרות של ענקית הטכנולוגיה גם הן משקיעות סכומי עתק בתחום. כך, מייקרוסופט השקיעה ב-OpenAI לא פחות מ-13 מיליארד דולר. אמזון ואלפבית (גוגל) השקיעו מיליארדים במתחרה של OpenAI-אנתרופיק. עם זאת, חלק מהחברות מימשו את ההשקעה באמצעות קרדיטים בתשתיות הענן המאסיביות שלהן. למטא אין תשתיות דומות, כך שעולה השאלה כיצד תבצע את ההשקעה. 
מטא הכריזה בשבוע שעבר על פתיחת המחזור השני של תכנית האצה ייעודית לסטארט־אפים ישראליים בתחום הבינה המלאכותית. לתוכנית נבחרו 15 חברות בשלב מוקדם, הפועלות בתחומים מגוונים, כאשר כולן משלבות טכנולוגיות AI בליבת המוצר והעסק.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה