דיגיטל וטק

מכה לתעשיות הביטחוניות הישראליות: זו התערוכה בה לא יוכלו להשתתף

התעשיות הביטחוניות הישראליות לא יורשו להשתתף בתערוכת הנשק NEDS שתיערך בהולנד בחודש נובמבר הקרוב בהולנד זאת משיקולי אבטחה, החלטה זו ממשיכה את מגמת התקררות היחסים עם מדינות אירופה
מערכת ice | 
התעשייה האווירית לישראל (צילום shutterstock)
יחסי ישראל-הולנד ממשיכים להתקרר: התעשיות הביטחוניות הישראליות לא יורשו להשתתף גם בתערוכת הנשק NEDS שאמורה להיערך בהולנד בנובמבר הקרוב. החלטה זו מגיעה, לאחר שהחברות הישראליות לא השתתפו גם בתערוכה דומה שנערכה בצרפת, בה היו צריכים להציג את הייצור. החלטה זו ממשיכה את מגמת התקררות היחסים עם מדינות אירופה בכלל והולנד בפרט.
מדובר בתערוכה שמתמקדת במערכות לחימה ופיתוחים טכנולוגיים הפונים לתחום הימי ובין החברות שהתכוונו להשתתף בה: התעשייה האווירית, רפאל ואלביט מערכות. בימים האחרונים החברות הישראליות התבשרו בידי מארגני התערוכה כי השתתפותן בה לא תתאפשר, בין השאר בשל אילוצי אבטחה.
מדובר אמנם בתערוכה שולית יחסית אולם היא ממשיכה מגמה מדאיגה, בה ממודרת ישראל מתערוכות אליהן הוזמנה בעבר. החלטה זו מגיעה בעקבות התמשכות המלחמה בעזה והזעם במדינות אירופה על מספר ההרוגים ההולך וגדל בעזה וכן גם על החלטת הממשלה להמשיך בתכנית לכיבוש העיר עזה, דבר שעשוי להביא למספר הרוגים גבוה יותר.
ביום ראשון הקרוב, הודיעו משפחות החטופים כי יפגינו במחאה על החלטת הקבינט להרחבת המלחמה בעזה, דבר אשר מרחיק את הסיכויים להגיע לעסקת חטופים, זאת בדומה ליום השיבוש שהיה ביום ראשון האחרון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה