דיגיטל וטק
לאחר שהמניה זינקה ביותר מ-7%: חברת התוכנה הישראלית בעסקת מיליונים
קוגנייט, חברת ה-AI והביג דאטה הביטחונית, חתמה על הרחבת חוזה מול גוף מודיעין צבאי באסיה, שמיועד לסכל חדירות ואיומים מתקדמים לאורך גבולות המדינה, תוך שילוב מערכות שליטה ובקרה בזמן אמת
קוגנייט, המספקת פתרונות טכנולוגיים המבוססים על בינה מלאכותית (AI) וביג דאטה עבור גופי אכיפת חוק, ביטחון לאומי וביטחון צבאי ברחבי העולם, רושמת הישג עסקי חדש. ענקית התוכנה הישראלית מודיעה כי לקוח קיים בתחום המודיעין הצבאי באזור אסיה-פסיפיק (APAC) הרחיב את התקשרותו עם החברה בהיקף של כ-15 מיליון דולר.
בהמשך לשיתוף פעולה ארוך שנים, הלקוח מרחיב את פריסת פתרונות קוגנייט ברחבי הארגון במטרה לחזק את אבטחת גבולות המדינה, להיאבק בטרור ובפשיעה חוצת גבולות, לזהות ולסכל חדירות - לרבות איומים מכלי טיס בלתי מאוישים - ולהאיץ את תהליכי קבלת ההחלטות המבצעיות.
הגנה על גבולות לאומיים מחייבת את רשויות הביטחון לנטר מרחבי פעילות נרחבים, להבחין בין איומים ממשיים לבין רעשי רקע ולפעול על בסיס מודיעין איכותי עוד לפני שחלון ההזדמנויות המבצעי נסגר. כדי להתמודד עם אתגרים אלה, גופי מודיעין וביטחון לאומי ברחבי העולם מרחיבים את השקעותיהם בהתמודדות עם חדירות מהיבשה, מהים ומהאוויר.
במסגרת ההרחבה הנוכחית, הארגון מרחיב את השימוש בפלטפורמת המודיעין של קוגנייט כך שתשמש כפלטפורמת מודיעין רחבה, המזינה את מרכזי השליטה והבקרה שלו ומאפשרת קבלת החלטות מבצעיות בטוחות ומדויקות יותר לאורך גבולות המדינה.
אלעד שרון, מנכ"ל קוגנייט, "היריבים של היום מתוחכמים יותר ומשתמשים בטכנולוגיות מתקדמות כדי לחמוק מגילוי, דבר שמשנה את מאפייני האיומים בגבולות עבור רשויות ברחבי העולם. כדי להתמודד עם מציאות זו, ממשלות משקיעות בכל שרשרת המודיעין - מהפעילות בשטח ועד לקבלת החלטות מושכלת ובטוחה.
כאשר לקוח בוחר להרחיב מערכת שכבר הוטמעה ומוכיחה את עצמה, זהו ביטוי ברור לערך שאנו מספקים - ולבסיס העסקי החוזר המניע את צמיחתנו. הארגון הזה חווה את ביצועי פלטפורמת המודיעין שלנו בפעילות מבצעית בזמן אמת, וכעת הוא מרחיב את יכולות מודיעין הגבולות שלו על בסיס זה, תוך אימוץ ההתקדמויות הטכנולוגיות העדכניות ביותר לחיזוק ביטחון גבולות המדינה".
כזכור, בספטמבר 2025 הפרסמה החברה את דוח הרבעון השני שלה ודיווחה על הכנסות בגובה של 97.5 מיליון דולר, עלייה של כ-15.5% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי לפי GAAP ברבעון השני הסתכם ב־2.7 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של 1.4 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
על פי הנתונים, הרווח התפעולי על בסיס Non-GAAP ברבעון השני הסתכם ב־8 מיליון דולר, לעומת 4.4 מיליון דולר בתקופה המקבילה. הרווח הנקי לפי GAAP ברבעון השני עמד על 2.7 מיליון דולר, לעומת הפסד נקי של 0.9 מיליון דולר ברבעון המקביל.
עוד ב-
ה-EBITDA המתואם (Adjusted EBITDA) ברבעון השני הסתכם ב־11.0 מיליון דולר, לעומת 8.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה – קצב צמיחה מהיר יותר מההכנסות. ביחס לפעילות החברה במחצית שהסתיימה ב-31 ביולי 2025, צוין כי ההכנסות הסתכמו ב־193.1 מיליון דולר, עלייה של כ־15.5% לעומת התקופה המקבילה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



