דיגיטל וטק
טלטלה בענקית הטכנולוגיה: גל פיטורים נוסף יוצא לדרך
פחות מחודשיים אחרי גל הפיטורים הקודם בענקית הטכנולוגיה, מהלך התייעלות חדש מכה באחד השירותים המוכרים של החברה בעקבות מאבק קשוח מול המתחרים ונטישת מנויים
חברת אפל (Apple) מבצעת סבב פיטורים נוסף, בתוך פחות מחודשיים מהמהלך הקודם, כחלק ממגמת הקיצוצים שמורגשת בתקופה האחרונה בתעשיית הטכנולוגיה ברחבי העולם.
לפי דיווח ב-Bloomberg, אפל פיטרה מספר עובדים בצוות של Apple Fitness+: שירות הכושר המבוסס על מנוי, המציע למשתמשים אימונים ותכנים שונים ומתחרה בשירותים כמו Peloton. עם זאת, בשלב זה אין שינוי בתוכנית להמשך פעילותו של Fitness+.
המהלך מגיע כחודשיים בלבד לאחר סבב פיטורים קודם באפל, שבמסגרתו פוטרו יותר מ-200 עובדים. בין היתר, הקיצוצים פגעו בצוותים שעבדו על העוזרת הקולית Siri, בפרויקטים הקשורים למשקפי Vision Pro ובמחלקת הנדסת תוכנת הבינה המלאכותית (AI). באותו סבב דווח על כ-100 תפקידים ב-Vision Pro וכ-100 תפקידים נוספים בתחום ה-AI. באפל הגדירו אז את המהלך כ"ארגון מחדש" של הצוותים, לצד יצירת תפקידים חדשים.
הקיצוץ ב-Fitness+ עשוי להשתלב במהלך רחב יותר של התייעלות וחיסכון בעלויות. השירות דורש השקעה שוטפת ביצירת תכנים חדשים, ובמקביל מתמודד עם נטישת מנויים. הדיווחים האחרונים מחזקים גם את ההערכות שלפיהן אפל עשויה לשלב בעתיד את Fitness+ בתוך אפליקציית Health, שעוברת שדרוג וכוללת כיום גם סרטוני הסבר והדרכה.
עוד ב-
אפל אינה היחידה בענקיות הטכנולוגיה שמבצעת קיצוצים. כזכור, אורקל (Oracle) פיטרה עשרות אלפי עובדים, כאשר בין הגורמים למהלך נמנות העלויות הגדלות הקשורות לטכנולוגיית ה-AI.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



