דיגיטל וטק
ותודה לוואטסאפ: המתחרה הגדולה הגיעה למיליארד הורדות
טלגרם, המתחרה הגדולה של וואטסאפ, עשתה בסוף השבוע היסטוריה והגיעה למיליארד הורדות מחנויות האפליקציות. למה היא חייבת תודה לוואטסאפ ומי, חוץ מהמתחרה, הגיע להישג הזה לפניה?
היסטוריה: טלגרם, אפליקציית התקשורת המתחרה בוואטסאפ, חצתה ביום שישי את רף מיליארד ההורדות מחנויות האפליקציות, כך מסרה חברת מחקר האפליקציות Sensor Tower לאתר TechCrunch. לפי נתוני החברה, 22% מההורדות של טלגרם היו בהודו, 10% ברוסיה ו-8% באינדונזיה.
טלגרם היא האפליקציה ה-15 שמגיעה למיליארד הורדות, אחרי אפליקציות כמו פייסבוק, מסנג'ר, אינסטגרם, וואטסאפ, סנאפצ'ט, ספוטיפיי ונטפליקס.
טלגרם נוצרה ב-2013 על ידי האחים פאבל וניקולאי דורוב, שהתפרסמו לאחר שיצרו את "פייסבוק הרוסית", Vkontakte, ואז ברחו מהמדינה לאחר שהממשלה השתלטה על הרשת החברתית באמצעות החדרת אנשי קש להנהלה שלה. האחים עברו תחילה לגרמניה, אך בהמשך התמקמו בדובאי, ושם נמצאת כעת הנהלת טלגרם.
כלקח מהטראומה במולדתם, שני האחים בנו את האפליקציה ואת המודל העסקי שלה תחת ההבטחה שלעולם לא יאספו וימסרו מידע על המשתמשים לגורמי צד שלישי, ולעולם לא ידחפו להם פרסומות. בשנתיים הקודמות הם ניסו להשיק מטבע קריפטו לאפליקציה, אך המהלך נכשל והם נאלצו להחזיר מיליוני דולרים לאנשים שהשקיעו במטבע לפני השקתו. בחודשים האחרונים הם החלו לאפשר פרסומות, אך רק בערוצים, וללא שהמפרסמים יקבלו מידע על הגולשים שרואים את הפרסומות שלהם, אלא רק מידע על הערוץ – מספר החברים, התחומים בהם הוא עוסק וכדומה.
מדיניות הפרטיות הזו הפוכה לחלוטין לזו של וואטסאפ, שהצליחה להרגיז המוני משתמשים בינואר כאשר עדכנה את מדיניות הפרטיות שלה כך שתאפשר לה למסור כמעט את כל המידע של המשתמשים לחברת האם שלה, פייסבוק, בניגוד מפורש להבטחות הרשת החברתית בעת רכישת אפליקציית ההודעות החינמיות. הדבר גרם לזינוק במספר המשתמשים של טלגרם, ובמחצית הראשונה של 2021 מספר ההורדות שלה עמד על 214 מיליון – 61% מעל המספר בתקופה המקבילה ב-2020. עם זאת, מספר המשתמשים הפעילים שלה עומד רק על חצי מיליארד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


