דיגיטל וטק

זה מה שיקרה בפעם הבאה שאינסטגרם תקרוס

אינסטגרם מתחילה לנסות דרך חדשה להתמודד עם קריסות כמו זו שקרתה לה בשבוע שעבר – וגם מוסיפה איום מרומז למשתמשים שלא מתנהגים כמו שהיא רוצה
יאיר מור | 
אינסטגרם (צילום unsplash)
שבוע אחרי הקריסה הגדולה שנמשכה שש שעות ושלחה את המשתמשים לשדות זרים כדי לברר מה קורה, וימים בודדים לאחר קריסה קלה יותר בסוף השבוע שנמשכה שלוש שעות, אינסטגרם מודיעה כי בפעם הבאה שתקרוס – משתמשים לא יצטרכו לצאת מהאפליקציה כדי לקבל מידע.
החברה החלה לבדוק בקרב משתמשים בארה"ב את היכולת להציג התראות על תקלות ברשת החברתית מבוססת התמונות והסרטונים. בהודעה בבלוג החברה הוצג מסך לדוגמה לפיו "יש כרגע בעיה טכנית המשפיעה על סטוריז. אנחנו יודעים שלאנשים מסוימים יש בעיות בהעלאה או צפייה בסטוריז כרגע. הצוות שלנו בודק את הבעיה. נשלח התראה כשדברים יחזרו לשגרה. תודה על הסבלנות". בנוסף, היא הציגה התראה קטנה יותר בממשק ההתראות, לפיה "תיקנו לאחרונה בעיה טכנית שהשפיעה על סטוריז" – ככל הנראה כבור משתמשים שיצאו מהאפליקציה בזמן התקלה וחזרו לאחר תיקונה.
החברה הדגישה כי ההתראות יישלחו "לא בכל פעם שתהיה קריסה, אלא כשנראה שאנשים מחפשים תשובות, נגדיר אם משהוא כזה יכול לעזור להבהיר דברים". הניסיון בארה"ב יימשך "מספר חודשים", ואחריהם יוחלט האם להפוך את זה לחלק מהרשת החברתית.
בנוסף, באותו פוסט הודיעה אינסטגרם על אגף חדש באפליקציה תחת השם "מצב חשבון" ("Account Status"), שמיועד לעדכן את המשתמש בנוגע לתכנים שלו שהוסרו, אפשרות לערער על ההסרות – אבל מעל הכל, איום מאוד לא מרומז על כך שמשתמשים שמסתבכים ביותר מדי הסרות תכנים לטעמה של הרשת החברתית ייחסמו כליל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה