דיגיטל וטק

סטארטאפ ישראלי ישיק מערכת לוויינים זעירה לאיתור שרפות יער

סטארטאפ ישראלי בשם TSL מכריז על פיתוח מערכת מיוחדת שתאתר שרפות יער ואירועים סביבתיים על מנת לאפשר מתן סיוע וטיפול מהיר ומוסיפה: אנחנו מתחילים בהליך גיוס הון
מערכת לוויינית (צילום TSL)
בצל כינוסה של ועידת האקלים בשארם א-שייח' בימים אלו, סטארט-אפ ישראלי בשם TSL (Terra Space Labs) מודיע כי הוא מפתח מערכת מבוססת "חישה מרחוק" לוויינית שמטרתה לבצע ניטור וגילוי מוקדם של שריפות יער ואירועים סביבתיים ואקולוגיים נוספים גלובלית.
לצד הניטור, המערכת עתידה לאפשר מדידה של היקף האירועים הללו, שכוללים שריפות יער, מזג אוויר קיצוני, פליטת גזי חממה, כפור ועוד וזאת על מנת לתת מענה מהיר שיכול להציל חיים ומשאבים. כיום החברה מבצעת שימוש בלוויינים קיימים ובעתיד היא מקווה לבצע שימוש בלוויינים זעירים שהיא מפתחת. המערכת עתידה להתחיל את פעילותה בשנת 2024.
החברה הוקמה על ידי יזמים ישראליים בעלי ניסיון בתפקידים בכירים בתעשיית החלל בארץ ובעולם ומומחים מתחומי האסטרופיזיקה והאטמוספירה. מנכ"ל החברה הוא מאיר חן, לו 35 שנות ניסיון בתפקידי מו"פ ופיתוח עסקי בחיל האוויר, מפא"ת והתעשייה האווירית. 
החברה קיבלה מענק פיתוח מרשות החדשנות וסוכנות החלל הישראלית ואף זכתה במקום הראשון בתחרות של TYPE5 וכעת פתחה במהלך של גיוס מימון המונים באמצעות פיפלביז.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה