השוק

מזרחי טפחות מתפוצץ: רווח נקי של 5.5 מיליארד ודיבידנד שנתי עצום

בנק מזרחי טפחות מציג גידול משמעותי בנתונים הפיננסיים לשנת 2024, עם רווח נקי של 5.455 מיליארד שקל. האשראי לציבור צמח ב-10%. הדיבידנד ל-2024: מעל 2 מיליארד שקל
שרון בירקמן |  3
משה לארי מנכ"ל בנק מזרחי טפחות (צילום יחצ-אבשלום ששוני, shutterstock)
בנק מזרחי טפחות רשם בשנת 2024 רווח נקי של 5.455 מיליארד שקל, גידול של 11.1% לעומת רווח של 4.91 מיליארד שקל בשנת 2023. התשואה על ההון בשנת 2024 עמדה על 18.5%, יחס היעילות של הבנק עמד על 35.5%.
האשראי לציבור עלה בשנת 2024 ב-10% להיקף של 358 מיליארד שקל, לעומת 325.3 מיליארד שקל בשנת 2023. באשראי לסקטור העסקי נרשמה צמיחה של 14.2%, תיק הלוואות הדיור עלה ב-9.1%. פיקדונות הציבור הסתכמו ב-393.4 מיליארד שקל, עלייה של 9.7% לעומת 358.6 מיליארד שקל בסוף 2023.
ההון העצמי של הבנק הגיע ב-2024 ל-31.3 מיליארד שקל, גידול של 14.0% לעומת 27.5 מיליארד שקל בסוף 2023. בין השנים 2020 ל-2024, נרשם גידול שנתי ממוצע של 11.8% באשראי לציבור, 13.3% בפיקדונות הציבור ו-14.3% בהון העצמי של הבנק.
הבנק יחלק דיבידנד של 522.4 מיליון שקל, 40% מרווחי הרבעון הרביעי של 2024. סך הדיבידנד על רווחי 2024 יעמוד על 2.182 מיליארד שקל.
משה לארי, מנכ"ל מזרחי טפחות: "כאחד הבנקים הגדולים בישראל, המעניק שירות לכל סוגי האוכלוסייה בפריסה ארצית נרחבת, עמדו בפני מזרחי טפחות בשנה החולפת, שני אתגרים מרכזיים: השתתפות פעילה במאמץ לתמוך בכל מי שנזקקו לסיוע מיוחד, בשל המציאות הביטחונית המורכבת: לקוחות, משקי בית ועסקים מאזורי העימות, משרתות ומשרתי מילואים ועוד, ועמידה ביעדים העסקיים של הבנק, תוך הענקת שירות אנושי ואישי יוצא דופן ללקוחותינו. הדוחות הכספיים לשנת 2024 שפרסמנו היום, לא מותירים מקום לספק: למרות הקשיים הרבים, עמדנו בכל משימותינו, הערכיות-חברתיות והעסקיות, באופן מלא ומרחיב לב".
לארי המשיך והחמיא גם לעובדי הבנק: "אלפי העובדות והעובדים המעולים של מזרחי טפחות, יצקו משמעות מוחשית לסלוגן הפרסומי שלנו: 'בני אדם לפני הכול', ובעשייה יומיומית נחושה ומחויבת, היטו אוזן לכל בעיה ומצוקה ופעלו ברגישות להעמיד פתרונות ייחודיים לכל פונה. בנוסף, השתתפו עובדי הבנק בפעילויות רבות של תרומה והתנדבות, ונתנו ביטוי לרוח הישראלית המיוחדת, של ערבות הדדית וסולידריות.
"הודות להירתמותם המוחלטת של עובדות ועובדי הבנק לעמידה ביעדים העסקיים שהצבנו לעצמנו, הצליח הבנק להמשיך ולצמוח במרבית סעיפי המאזן, ולהציג רווחי שיא של קרוב ל-5.5 מיליארד שקל. זאת, כפי שעולה מסקר שביעות הרצון שביצע בנק ישראל בקרב לקוחות המערכת הבנקאית, תוך שמירה על מעמדנו המוביל – בפעם החמישית ברציפות, כבנק הכי מומלץ והכי הוגן מבין הבנקים הגדולים בישראל. מדובר בתעודת כבוד להון האנושי המשובח שהתברכנו בו, וזו ההזדמנות לשוב ולהודות לכל אחת ואחד מהם, על תרומתם החשובה להצלחת הבנק מזה שנים ארוכות".
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    רווחי שיא תוצאה של עושק הציבור .
    תום 02/2025/27
    הגב לתגובה זו
    3 1
    כמה רמת החזירות של הבנקים יכולה עוד לעלות . המרווח בין הריביות על פקדונות לבין הריביות על הלוואות הן עושק הציבור, בנוסף לכך מספר העמלות הקיימות בישראל לבין מספר העמלות בארצות המערב הוא בלתי ניסבל . בקיצור כל זמן שמונעים מבנקים זרים לחדור לארץ ולגרום לתחרות בשוק אנחנו נשלטים על ידי קרטל המונע תחרות בשוק .
    סגור
  • 2.
    סטאר מוטורס
    מ 02/2025/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה יהיה לגבי כל הלבנות הכספים והגניבות שהבנק הזה עושה בשיתוף עם סטאר מוטורס?
    סגור
  • 1.
    בנק ישראל מעלה ריביות והבנק גוזר טוחן אותנו ועושה רווח
    רונן 02/2025/27
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ממש צדק חלוקתי לעשירים בלבד שוד לאור יום רק אני תורם 3500 שח לבנק בכל חודש מריבית נשך אז איך לא ירויחו
    סגור