השוק
לא רק בגלל טראמפ: אנבידיה מאבדת גובה – ואלה הסיבות
ירידה ברווחיות, קצב השקות גבוה מדי ומלחמת הסחר האמריקאית עם סין מתחילים לשחוק את האמון באנבידיה. הסדקים בענקית השבבים שבישרה את מהפכת הבינה המלאכותית הולכים ומתרחבים

דעיכה מסתמנת באופטימיות של האנליסטים כלפי חביבת וול סטריט (והמיליארדרים) אנבידיה. זאת, לאחר יותר משנתיים שבהם תחום הבינה המלאכותית כבש את המשקיעים. כך, העריך דוח אופטימי של PwC "Sizing the Prize", כי תחום הבינה המלאכותית עשוי להוסיף לא פחות מ-15.7 טריליון דולר לכלכלה העולמית עד 2030 באמצעות שיפור בפריון העבודה והשפעות נוספות בצד הצריכה.
מדובר בשוק ענק ממנו נהנתה אנבידיה יותר מכל חברה אחרת. יחידות העיבוד הגרפי שלה, Hopper (H100) והדור הבא Blackwell, תפסו נתח שוק כמעט מונופוליסטי במרכזי נתונים לבינה מלאכותית הדורשים כוח מחשוב עצום. הביקושים הכבדים לשבבים של אנבידיה יחד עם מחסור עולמי בשבבים ייעודיים לבינה מלאכותית, העניקו לה כוח תמחור חריג, שסייע לה לרשום שיעור רווח גולמי של 78.4% ברבעון הראשון של 2025 (שהסתיים ב-28 באפריל 2024).
האופטימיות הזו התחילה להתערער השבוע - וזו יכולה להיות התחלה של מגמה. מדיווחים עולה כי האנליסטים בוול סטריט כבר החלו להוריד את מחירי היעד של מניית אנבידיה. זה המקום להזכיר כי יעד המחיר הוא מדד מהותי לבחינת תחושת השוק כלפי חברה לאורך זמן, במיוחד בטווח הבינוני-ארוך. רוב ההתאמות הגיעו לאחר שאנבידיה דיווחה על פוטנציאל להפסד של עד 5.5 מיליארד דולר כתוצאה מהגבלות רגולטוריות שהטיל ממשל טראמפ על יצוא שבבי H20 שלה לסין.
אחד השיקולים המרכזיים להורדה הוא ירידה שיטתית בשיעור הרווח הגולמי שלה. החברה נהנתה משיעור רווח גולמי של 78.4% ברבעון הראשון של השנה שעברה, אבל מאז שיעורי הרווח הגולמי שלה נשחקים. כך, ברבעון השני עמד שיעור הרווח הגולמי שלה על 75.1%, ברבעון השלישי על 74.6% וברבעון הרביעי – על 73%. בחברה מעריכים כי את הרבעון הראשון של 2026 היא תסיים עם שיעור רווח גולמי של 70.6%. הירידה נובעת מתחרות גוברת בתחום השבבים לבינה מלאכותית ומהתמתנות במחסור שהיה עד כה יתרון תמחורי מובהק שלה.
סיבה נוספת לדעיכה באופטימיות לגבי אנבידיה קשורה למחזור המוצרים שלה, במיוחד השקות תכופות של טכנולוגיות חדשות העלולות להוביל לפיחות מהיר בשווי המוצרים הקיימים. חדשנות היא אמנם המנוע העיקרי בהייטק, אבל קצב השקות גבוה מדי מגביר את אי הוודאות בקרב לקוחות ומשקיעים כאחד.
עוד ב-
יכול להיות שהבעיה הגדולה ביותר של אנבידיה היא בכלל לא טכנולוגית, אלא היסטורית. כמעט כל מהפכה טכנולוגית בעבר לוותה בגל אופטימיות מוגזם (בועה) שהתפוצץ בסופו של דבר. אין שום סיבה להניח שעתיד הבינה המלאכותית יהיה שונה. ככל שהתחום יבשיל, אנבידיה, שתופסת כרגע מקום מרכזי בתחום, עלולה לחוות את התנודתיות בעוצמה חזקה יותר מאחרות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה