השוק

ענקית השבבים לא עוצרת: המניה זינקה ב-336,925% מאז הנפקתה

מאז הנפקתה של אנבידיה לפני יותר משני עשורים קפצה המנייה של ענקית השבבים ב-336,925.00% בסך הכל. בחמש השנים האחרונות היא קפצה ב-1,418% בסך הכל כשבשנה האחרונה היא גם בעלייה של עשרות אחוזים
מערכת ice |  2
ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה (צילום shutterstock)
הלילה (אור לחמישי), פרסמה NVIDIA את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת הכספים 2026. ההכנסות הרבעוניות עמדו על נתון שיא של 44.1 מיליארד דולר, עלייה של 69% בהשוואה לשנה שעברה ו-12% בהשוואה לרבעון הקודם. המנייה קפצה ביותר מ-5% לאחר המסחר.
מאז הנפקתה לפני יותר משני עשורים קפצה המנייה של ענקית השבבים ב-336,925.00% בסך הכל. בחמש השנים האחרונות היא קפצה ב-1,418% בסך הכל כשבשנה האחרונה היא גם בעלייה של עשרות אחוזים

הכנסות תחום מרכזי הנתונים עמדו על נתון שיא של 39.1 מיליארד דולר ברבעון החולף, עלייה של 10% בהשוואה לרבעון הקודם ו-73% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה.
תחזית ההכנסות לרבעון הבא (Q2FY26) עומדת על 45 מיליארד דולר, פלוס מינוס 2%; תחזית זו משקפת הפסד צפוי בהכנסות ממכירת H20 בגובה של 8 מיליארד דולר, לאור הגבלות הייצוא המעודכנות. 
רווח חשבונאי (GAAP) למניה ברבעון היה 0.76 דולר, בעוד רווח מתואם (Non-GAAP) למניה היה 0.81 דולר. ללא מחיקת 4.5 מיליארד דולר בעקבות הגבלות הייצור על שבב ה-NVIDIA H20 ומיסוי מותאם, הרווח החשבונאי (GAAP) למניה לרבעון זה היה עומד על 0.96 דולר למניה.
מייסד ומנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, אמר: "מחשב על ל-AI פורץ הדרך שלנו, NVIDIA Blackwell NVL72 – 'מכונה חושבת' המיועדת עבור Reasoning – נמצאת כעת בפרודקשן ובהיקף רחב בקרב יצרני מערכות וספקי שירותי ענן. הביקוש הגלובלי לתשתיות הבינה המלאכותית של אנבידיה חזק באופן יוצא דופן. היקף יצירת הטוקנים עבור הסקה (Inference) של בינה מלאכותית זינק פי 10 בתוך שנה בלבד, וככל שסוכני בינה מלאכותית הופכים למיינסטרים, הדרישה לכוח מחשוב עבור בינה מלאכותית תואץ. מדינות מסביב לעולם מזהות את הבינה המלאכותית כתשתית קריטית – בדיוק כמו תשתיות חשמל ואינטרנט – ואנבידיה נמצאת בליבו של השינוי המהותי הזה".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מאפיה
    רמי 05/2025/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בטח לא עוצרת , כל שנה כרטיסי מסך בעשרות אלפי שקלים עוד כמה ראם , עוד איזה אבו חרטא של טכנולוגיה חדשה , עוד כמה פריימים נוספים ואין לשוק הזה תחרות , יענו אי אמ די המתחרים חחח מאפיה !!!
    סגור
  • וגם...
    אורי 05/2025/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הרווח העיקרי זה מה GPU שמוכוון ל DATA CENTERS. בתחום הזה אנבידיה שולטת ביד רמה
    סגור