השוק

מליסרון בדרישה חדשה: לפתוח עסקים או חל''ת לכ-500,000 ישראלים

מנכ''ל הקבוצה אופיר שריד בפנייה לניר ברקת: ''כמרכזי המסחר מפרנסים, הלכה למעשה, למעלה מחצי מיליון מתושבי המדינה. בתנאים הקיימים, קרוב לוודאי שבתוך ימים ספורים לא יהיה מנוס מהוצאת מאות אלפי עובדים לחל"ת. מבקש בפנייה דחופה זו להציע שינוי מסוים בהנחיות פקע"ר הקיימות''
מערכת ice | 
אופיר שריד מנכ"ל מליסרון (צילום רמי זרנגר, Peled Studios)
אופיר שריד, מנכ"ל מליסרון שלח מכתב לניר ברקת, שר הכלכלה ובו בקשה דחופה לעדכון הנחיות לפעילות מרכזי מסחר בחירום. לדבריו, לצד האתגרים האדירים וחסרי התקדים אשר המערכה הנוכחית מציבה בפני מערכת הביטחון, נאלץ המשק להתמודד עם משברים חמורים, הפוגעים בכל שרשרת המסחר, החל מהיבואן או היצרן הישראלי, דרך מערכי השיווק וההפצה, המכירות, ועד לצרכן עצמו.
במכתב הוא מבקש: ''כמרכזי המסחר מפרנסים, הלכה למעשה, למעלה מחצי מיליון מתושבי המדינה. בתנאים הקיימים, קרוב לוודאי שבתוך ימים ספורים לא יהיה מנוס מהוצאת מאות אלפי עובדים לחל"ת. כך, ככל שהמצב הנוכחי ימשך לאורך זמן, תיגרם פגיעה קשה בפרנסת עשרות אלפי משפחות, אשר משמעה גם פגיעה בחוסן הלאומי, הוא עמוד השידרה של החברה הישראלית''.

לדבריו: ''חברתנו, מליסרון בע"מ, נמנית עם קבוצות הקניונים ומרכזי המסחר הגדולות והוותיקות בישראל. המרכזים שלנו פרוסים מנהריה ועד אילת, ובשנים האחרונות, צברנו ניסיון רב בהתמודדות עם משברים כלל - ארציים (קורונה, חרבות ברזל) ולמדנו כיצד ניתן להמשיך להתנהל לצידם. ראינו, במקרים רבים, כי דווקא השהייה בתוך הקניונים , מעניקה בטחון לתושבים, אשר לרבים מהם אין כלל אמצעי מיגון זמינים. למדנו, כי לרבים מהמבקרים אצלנו הקניון המקומי מהווה לא רק מקום לקניות ובילוי, אלא גם מקום מחסה והגנה''.
למעשה, רבים מנכסי הקבוצה מיועדים לשמש כמחסה המוני לשירות הציבור בחירום, לכל אורך שעות היממה ( 24/7). ''אני מבקש בפנייה דחופה זו להציע שינוי מסוים בהנחיות פקע"ר הקיימות, בכל הנוגע לפעילות המסחר , באופן אשר מהווה איזון ראוי בין החובה העליונה לשמור על שלום האזרחים ובין הצורך החיוני בקיום שגרת חיים מינימלית בענפי המסחר השונים. זה גם זה, צרכים חיוניים שלובים לשמירת שלמות החברה הישראלית''.
הוצגו גם עיקרי מתווה להפעלה מוגבלת של מרכזי המסחר: הפעלת מרכזי המסחר תתאפשר בכפוף להגבלת שעות הפעילות, כמות המבקרים, קיומם. וזמינותם של אמצעי מיגון מתאימים והפעלת מערך ניהול ובקרה להבטחת עמידה מלאה בתנאים אלה.
• אמצעי מיגון : תתאפשר הפעלת מרכזי מסחר אשר מצויים בהם אמצעי מיגון מתאימים (תקניים או מיטביים).
• כמות מבקרים : מספר המבקרים במרכז המסחרי לא יעלה בכל רגע נתון , על מבקר אחד לכל 1 מ"ר שטח ממוגן. תופעל מערכת דיגיטלית לניתור כמות המבקרים ותיעוד.
• שעות פעילות : תותר הפעלה אך ורק לאחר השעה 9:00 בבוקר ולפני השעה .18:00
• מערך ניהול ובקרה:
בכל מרכז מסחרי יוצב שילוט ברור ובולט, לסימון והכוונה אל המרחבים המוגנים. תישמר יכולת בקרה באמצעות המצלמות המפוזרות ברחבי הקניונים. צוותי האבטחה יורחבו ויעובו, לשם מתן מענה וסיוע מיידיים להכוונת המבקרים למרחבים המוגנים באופן בטוח ומסודר. מעת הישמע התראה – הפעלת מערכת כריזה המודיעה על התראה, סגירת כל החנויות, ותחילת ניתוב המבקרים למרחבים המוגנים. הדרכת עובדי החנויות. שהייה במרחבים המוגנים עד להוראה אחרת של פקע"ר. המשך תיאום ושת"פ מלא עם הרשות המקומית ופקע"ר. אני מאמין ובטוח שחוסן כלכלי ייצר אורך נשימה חיוני להמשך הלחימה. חייבים לקיים שיגרה בטוחה ועד כמה שניתן יציבה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה