השוק

לקראת השבוע בוול סטריט: מה צפוי בנתוני האינפלציה ומי ידווחו?

עיקר עונת הדוחות כבר מאחורינו עם ענקיות הטכנולוגיה שדיווחו על תוצאות חזקות, והשובע ידווחו מספר נוסף של חברות כולל חברות ישראליות. בנוסף יתפרסם גם מדד המחירים לחודש יולי: מה צפוי ואיך זה ישפיע על ריבית הפד'?
רוי שיינמן | 
וול סטריט (צילום shutterstock)

שבוע חדש ייפתח מחר בוול סטריט. ענקיות הטכנולוגיה כבר כולן דיווחו, למעט אנבידיה שתדווח בסוף החודש, והמסר העיקרי מהרבעונים הקודמים נשאר זהה: ממשיכים להשקיע בבינה מלאכותית בכל הכוח.

ענקיות הטכנולוגיה כמו מיקרוסופט, גוגל, מטא ואחרות דיווחו על המשך השקעות בתחום, כשמצד שני החברה שמגלמת טוב ביותר איך אפשר להרוויח מבינה מלאכותית, פלנטיר, גם כן דיווחה על תוצאות חזקות. בשיחת המשקיעים של החברה ההנהלה נשמעה אופטימית במיוחד: "כל מי שחשב שהטכנולוגיה שלנו והמודל שלנו לא יצליחו - אני מניח שטעיתם", אמר המנכ"ל אלכס קראפ, והוסיף: "ולכל מי שמחכה שניכשל ברבעונים הבאים - תמשיכו לחכות".
קארפ הוא אולי הביטוי המדויק ביותר למה שקורה היום בשוק בכל הנוגע לבינה מלאכותית - אופוריה מוחלטת. פלנטיר אומנם חצתה לראשונה את רף המיליארד דולר בהכנסות רבעוניות, אבל השוק מתמחר שהיא תמשיך להציג צמיחה מטורפת בהמשך: המניה נסחרת במכפיל עתידי של 220, אם נניח שבעוד 10 שנים היא תרד למכפיל 20, ובהנחה שהיא תציג תשואה שנתית מצטברת ממוצעת (CAGR) של 10%, המשמעות היא שהרווח צריך לצמוח בממוצע בכ-39%.
זה יכול לקרות, אבל זו ציפייה גבוהה במיוחד שכל סטייה ממנה כלפי מטה יכולה להביא לנפילות במניה.
 


ונמשיך לשאר הדוחות שצפויים השבוע: מחר תדווח חברת מאנדיי הישראלית שנסחרת לפי שווי 12.75 מיליארד דולר אחרי עלייה של 5.3% השנה ושל 15% בשנה האחרונה. בין הישראליות נוספות בוול סטריט שידווחו השבוע: אלביט, גלובל אי, נייס ובריינסווי, כשלצד זאת ידווחו גם אפלייד מטיריאלס, JD, ושתי ההנפקות המוצלחות מהשנה: סירקל וקורוויב.

וגם נתוני אינפלציה צפויים השבוע: ביום שלישי יתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, וצפי הכלכלנים הוא לעלייה חודשית של 0.2% ועלייה שנתית של 2.8%, בהשוואה ל-2.7% בחודש יוני. אינפלציית הליבה צפויה לעלות ב-0.3% ולעמוד על 3% ביולי, לעומת 2.9% ביוני.
הפד' מייחס חשיבות רבה יותר לאינפלציית הליבה, שמנכה רכיבים תנודתיים יותר כמו מזון ואנרגיה, אם כי גם במדד הליבה וגם במדד הראשי צפויה עלייה באינפלציה, גורם שעלול לעכב את החלטת הפד' להוריד ריבית.
נכון להיום, השוק צופה הורדת ריבית בהחלטת ספטמבר בסבירות גבוהה של כ-88%. כשהוא צופה לפחות אחת נוספת עד סוף השנה. הגל השני של מכסי טראמפ נכנס לתוקף בחודש אוגוסט ולכן לא צפוי להשפיע ישירות על מדד יולי, אם כי הקדמת ביקושים של הלקוחות לקראת המכסים כן עלולה להשפיע ולהביא לעלייה גבוהה מהצפוי במחירים, כשכל הפתעה לרעה כאמור עלולה לפגוע בתקוות המשקיעים שמחכים להורדת הריבית.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה