השוק

בהיקף של כ-200 מיליון שקל: חברת פריים אנרג'י חוגגת עסקת ענק

פריים אנרג'י חתמה על הסכם מחייב לרכישת 100% ממניות חברה פרטית, המחזיקה בבעלות ב-26 מתקנים סולאריים, בתמורה של 72 מיליון שקל. היקף ההכנסות בשנה הראשונה לאחר השלמת העסקה, צפוי להסתכם בכ-35 מיליון שקל
כתבי ice השוק | 
פריים אנרגי (צילום חן לאופולד פלאש 90 עריכה אייס)
פריים אנרג'י, חברת האנרגיה המתחדשת הממוזגת אשר השלימה את תהליך המיזוג עם להב אנרגיה בחודש אוגוסט, כי חתמה על הסכם מחייב לרכישת 100% ממניות חברה פרטית (חברת בת בבעלות מלאה של חברת סאנפלאואר) המחזיקה בבעלות מלאה ב-26 מתקנים סולאריים, המחוברים לרשת החשמל ומופעלים מסחרית בהספק כולל של 13.1 מגה וואט (DC).
במסגרת ההסכם, פריים אנרג'י תכניס לכיסה 72 מיליון שקל, כאשר סך היקף ההשקעה הכולל הינו כ-200 מיליון שקל. העסקה מגלמת, תשואה תזרימית של כ-13.2% על ההשקעה בשנת הראשונה לאחר השלמת העסקה ותשואה פרויקטאלית PIRR של כ- 8.8%. בכוונת החברה להשביח את המתקנים הנרכשים, בין השאר באמצעות בחינת אפשרות לחיבור מתקני אגירה אשר יאפשרו ניצול מיטבי של נקודות החיבור של המתקנים הנרכשים לרשת החשמל.
המתקנים הנרכשים הוקמו וחוברו לרשת החשמל וזכאים לתעריפים קבועים וצמודים למדד של כ- 1.66-1.84 שקל לקילו וואט (בהסכם PPA מול חח"י עד לשנת 2032-2034), להערכת החברה הם צפויים להניב בשנה הראשונה לאחר השלמת העסקה, הכנסה של כ- 35 מיליון שקל, EBITDA של כ- 30 מיליון שקל, ותזרים פנוי לאחר שירות החוב בסך של כ- 9.5 מיליון שקל.
במהלך חודש אוגוסט האחרון, עדכנה החברה כי השלימה את תהליך המיזוג עם להב אנרגיה. לפריים הממוזגת צבר פרויקטים משותפים (ללא Pipeline עתידי) מעל לכ-1 GW וקרוב לכ-3 GW אגירה, לצד צפי להכנסות שנת 2027 בהיקף של כ- 394 מיליון שקל ו- EBITDA פרויקטאלי של כ- 218 מיליון שקל (לפני השפעת הרכישה הנוכחית). עסקת המיזוג עם להב אנרגיה תרמה לחיזוק הון החברה באופן מהותי, כך שההון העצמי של החברה גדל בכ- 110 מיליון שקל.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה