השוק
קנס של עד כ-60 אלף שקלים למבצע העבירה הזו: המהלך הבא של הכנסת
חברות הכנסת עדי עזוז וקארין אלהרר מקדמות הצעת חוק העוסקת בהחמרת הענישה נגד מי שיפעל למחיקת נשים במרחב הציבורי. אזרח שישחית מודעות או פני מקרקעין במטרה להדיר נשים, יקבל קנס בגובה של עד כ-60 אלף שקלים
חברות הכנסת עדי עזוז וקארין אלהרר (יש עתיד) צפויות להגיש הצעת חוק חדשה העוסקת בהחמרת הענישה נגד מי שיפעל למחיקת נשים במרחב הציבורי, כך על פי הפרסום של "מתחת לרדאר". על פי הצעת החוק, בעבירה של השחתת מודעות או פני מקרקעין בכדי להדיר נשים, הקנס יוכפל וינוע בין כ-1,400 ל-3,000 שקלים.
בנוסף, בעבירה פלילית של היזק לרכוש, החוק החדש יאפשר להטיל קנס של עד 58,400 שקלים במידה ובוצעה במטרה להדיר נשים. ״מי שמשחית מודעות, מאיים או פוגע כדי למחוק נשים מהמרחב הציבורי יישא בענישה מחמירה. זו אמירה ערכית ומשפטית שמבהירה שהמרחב הציבורי שייך לכולן ולכולם״, מסרה חברת הכנסת עדי עזוז.
ברקע המהלך החשוב שחברות הכנסת מעוניינות לקדם, היום (שלישי) נערך דיון בוועדת העבודה והרווחה בנושא ניכויים משכרם של אנשי מילואים המועסקים בשירות המדינה שבוצעו בין מאי לספטמבר 2025. בדיון דווח כי הניכויים בוצעו באופן חד צדדי ותוך גביית סכומים גבוהים בפעימה אחת, בטענה ל'חובות' שנוצרו עקב טעויות חישוב של המדינה.
עוד ב-
שלומי קן דרור, המשמש כנציג משרד האוצר, הסביר בדיון כי הקיזוזים בוצעו משכרם של כ-700 עובדי מדינה כתוצאה מכניסה של מערכת שכר חדשה בינואר 2025: "החוק שעבר נסמך על נתונים מ-2023. כאשר ביצענו את העלייה לאוויר לא ידענו שהנתונים האלה יהיו נדרשים ליישום החוק, מה שגרם לקושי ליישם אותו במאי. לאחר מכן ניסינו כל חודש לטפל בבעיה ולא הצלחנו". עוד ציין כי לאור הנסיבות שנוצרו, המשרד העביר הנחיה להחזיר למשרתים כל חוב שקוזז כמקדמה, עד שימצא פתרון לבעיה שנוצרה ותבוצע בחינה מחדש של החובות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



