השוק

מזנקת ב-30% בבורסה: החברה ישראלית בדרך למיליארדי דולרים

חברה ישראלית קטנה, טכנולוגיה ייחודית, ולקוח שעשוי אחד מהגדולים בעולם - כל הפרטים על העסקה שמזניקה את המניה החמה בבורסה
רוי שיינמן | 
עליות בבורסת תל אביב (צילום shutterstock)
חברת פינרג'י הישראלית פרסמה דיווח לבורסה שמשך תשומת לב רבה: היא חתמה על מכתב כוונות (LOI) עם אחת מענקיות שירותי הענן בעולם - חברה שהיא חלק מהקונסורציום הידוע Net Zero Innovation Hub, שכולל בין חבריו את גוגל ומיקרוסופט.
היקפי הרכישה הפוטנציאליים שעל הפרק: עד 20 ג'יגה-וואט של מערכות גיבוי אנרגיה עד שנת 2030 - היקף שפינרג'י עצמה מעריכה שמגלם פוטנציאל הכנסות של מיליארדי דולרים. בתגובה המניה מזנקת בכ-30% במסחר.
החברה פיתחה טכנולוגיה שמייצרת חשמל מתגובה כימית בין אלומיניום לחמצן שנמצא באוויר. התוצאה: גנרטור גיבוי שאינו מזהם, שאינו מסתמך על דלק מאובנים, ומסוגל לספק אנרגיה לאורך זמן.
הלקוחות הטבעיים שלה הם מרכזי נתונים - מבנים שצורכים כמויות חשמל אדירות ולא יכולים להרשות לעצמם אפילו דקה של הפסקה. ענקיות הטכנולוגיה גם מחויבות ליעדי פליטות פחמן, כך שהמוצר של פינרג'י נותן מענה בדיוק לביקושים האלה.
Net Zero Innovation Hub הוא קונסורציום שמטרתו לפתח פתרונות אנרגיה נקייה בקנה מידה תעשייתי. באוקטובר 2025 דיווחה פינרג'י לראשונה על שיתוף הפעולה עמו - כולל פרויקט הדגמה להתקנת מערכת גיבוי בהספק של 500 קילו-וואט באתר של אחת החברות.
זה היה הצעד הראשון. הדיווח של היום הוא הצעד הבא: אחת מחברות הקונסורציום מביעה עניין פורמלי ברכישות בקנה מידה עצום.
חשוב להבין מה בדיוק דווח היום: מכתב כוונות אינו חוזה מחייב. מדובר בהצהרת כוונה בלבד. ההזמנות בפועל יגיעו רק לאחר שפינרג'י תשלים תכנית בדיקות ואימות, תוכיח עמידה בדרישות ייצור, ותסגור שרשרת אספקה מתאימה.
כל אחד מהתנאים האלה הוא אתגר לא פשוט עבור חברה שבמחצית הראשונה של 2025 הכניסה 64 אלף שקל בלבד, ושרפה 16 מיליון שקל במזומנים. לפינרג'י נותרו בקופה כ-12.5 מיליון שקל - ורואי החשבון כבר הביעו ספקות לגבי יכולת ההמשך שלה.
עם זאת, הדיווח היום עדיין משמעותי מאוד. כי אם טכנולוגיה של חברה ישראלית קטנה מגיעה לשולחן של ענקית ענן גלובלית - זה לא קורה סתם. זה אומר שהמוצר עבר לפחות אבחון ראשוני רציני.
בשוק שבו הביקוש לאנרגיה נקייה למרכזי נתונים גדל בקצב מסחרר, עצם הכניסה לשיחה הזו היא הישג. השאלה הגדולה היא האם פינרג'י תצליח לתרגם את ההזדמנות להכנסות אמיתיות - לפני שהכסף בקופה אוזל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה