השוק

הסטארטאפ הישראלי במהלך ענק: מסתער על שוק של 3 טריליון דולר

הסטארטאפ הישראלית Hypercore, שפיתח פלטפורמה לניהול הלוואות מסחריות לקרנות חוב חוץ בנקאיות, מודיע על גיוס של 13.5 מיליון דולר בסבב A, בהובלת קרן אינסייט פרטנרס
מערכת ice | 
מייסדי Hypercore (צילום עומר קורן)
הסטארטאפ הישראלית Hypercore, שפיתח פלטפורמה לניהול הלוואות מסחריות לקרנות חוב חוץ בנקאיות, מודיע על גיוס של 13.5 מיליון דולר בסבב A, בהובלת קרן אינסייט פרטנרס. ההון שגויס ישמש לבניית סוכני ניהול מבוססי AI ולהשקת קטגוריה חדשה בשירותי הלוואות - שמחברת את טכנולוגיית ניהול ההלוואות של Hypercore עם בינה מלאכותית, ונותנת לקרנות חוב חוץ-בנקאיות תשתית תפעולית מלאה מקצה לקצה. 
שוק החוב החוץ-בנקאי צמח להיקף של כ־3 טריליון דולר, לפי הערכות של JP Morgan, והקרנות מתמודדות עם לחץ גובר להרחיב את פעילותן. אך בפועל, התשתית התפעולית הנוכחית בענף נשענת על סוכני ניהול חיצוניים (Admin Agents), אשר משתמשים בשיטות מסורתיות המבוססות על גיליונות ידניים ותהליכים איטיים שאינם מאפשרים שקיפות מספקת עבור המשקיעים, ומקשים על בקרה בזמן-אמת. 
המערכת של Hypercore מחליפה את העבודה הידנית בסוכני בינה מלאכותית (AI Admin Agents) שמבצעים אוטומציה של כל מחזור חיי ההלוואה מקצה-לקצה, ומאפשרים לקרנות לייעל את ניהול מקורות ההון והגישה למידע פיננסי על לווים. הפלטפורמה מנהלת כיום כבר למעלה מ-10,000 הלוואות שונות, בסכום מצטבר של יותר מ-20 מיליארד דולר, ומחברת בין לווים, מלווים והשותפים המוגבלים (LPs) שמאחורי קרנות החוב החוץ-בנקאיות.
את Hypercore ייסדו דניאל ליכטנשטיין (מנכ"ל), תומר משה (CTO), דוד יהלומי (COO) ואיתן פרייליך (CPO) ב-2020. ליכטנשטיין ויהלומי הכירו בחטיבת הביניים, ושאר המייסדים שירתו יחד ביחידת "אופק" של חיל האוויר. זה המיזם השני שלהם יחד. 
דניאל ליכטנשטיין, מייסד-שותף ומנכ"ל Hypercore, אמר: "השילוב של בינה מלאכותית, אוטומציה ומומחיות אנושית מאפשר לנו לתת לקרנות בדיוק מה שהן צריכות: מהירות, דיוק ושקיפות תפעולית. זה קריטי בתקופה שבה שוק החוב החוץ-בנקאי צומח מהר, והסיכונים והאתגרים הפיננסיים רק מתגברים. קרנות לא יכולות להמשיך לנהל הלוואות בהיקף של מיליארדי דולרים עם תהליכים ידניים. הסבב הזה מאפשר לנו להביא את החזון הזה לשוק, ולהחליף עבודה ידנית בסוכני AI".
חגי שוורץ, שותף בקרן אינסייט פרטנרס, מסר: "Hypercore פיתחה פתרון ששוק החוב החוץ-בנקאי זקוק לו וכבר מראה תוצאות - עמוד שדרה תפעולי שמשלב טכנולוגיה מוכחת בתחום ניהול ההלוואות ובינה מלאכותית. הצמיחה המואצת של החברה, והלקוחות שכבר יש לה כיום, ממצבים אותה בנקודת זינוק טובה כדי לבסס קטגוריה חדשה בתחום".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה