השוק
תוספת שכר של 5,000 שקל נטו: העובדים בישראל מרוויחים בענק
בדיונים על חוק ההסדרים דובר על רפורמה חדשה שצפויה להיכנס בקרוב ולעשות שינוי משמעותי במדרגות המס בישראל, כך ששכירים יוכלו לקבל תוספת של עד 5,000 שקל בשנה לנטו. כל הפרטים
בדיונים בכנסת על חוק ההסדרים שנערכו השבוע, דנו ברפורמה שמקדם משרד האוצר בראשותו של השר בצלאל סמוטריץ', במסגרתה יינתנו הטבות מס בישראל עבור שכירים מהעשירון הגבוהה ביותר, זאת כדי להגדיל את שכר הנטו של עובדים רבים באמצעות הפחתת שיעור המס בשכבות שכר הגבוהות מהממוצע, עם שינוי שייעשה במדרגות המס.
למעשה, אם החוק יעבור, העובדים בישראל שקבלים את תלושי השכר הגבוהים ביותר במשק ומשמשים כשכירים, יקבלו תוספת שכר לנטו שתגיע עד ל-5,000 שקל נטו בחודש. כך על פי בדיקה שנערכה ב"גלובס".
במסגרת הדיון טען תומר שמוקלר מפורום ארלוזורוב, כי חברי הכנסת ביקשו בדיון הקודם לראות כיצד פריסה שונה למדרגות מס נמוכות יותר תתבטא בפועל, וציין כי מבדיקה של הפורום לפחות חלק מקרב 2 וחצי עשירונים נוספים יכולים ליהנות מההטבה, בהם עשירונים 7 ו-8: "הרבה פעמים האנשים בעשירונים האלה לא בכוונה נמצאים מתחת לרדאר, יש הנחה חזקה שצריך לתמרץ אנשים שעובדים במאה אחוז משרה, אם אפשר להקל על אנשים שמרווחים 12 ו-13 אלף שקלים ומשלמים מס. השקל השולי של השכבות החלשות יותר הוא משמעותי, הוא בד"כ הולך לצריכה, אנחנו קוראים לשקול את זה שוב".
עוד ב-
באוצר ציינו כי יעמידו בפני הוועדה את האילוסטרציה של הדברים, אך הדגישו כי אחוז ניכר מהעובדים המדובר הינם מתחת לסף המס בגלל נקודות המס, גם ברמת שכר של 12 אלף שקלים והציגו כי גם אישה עם ילד בן שנתיים עם שכר של כ-13 אלף שקלים הינה מתחת רף המס, וכך גם גבר עם ילד בן שנתיים המרוויח מעל 12 אלף שקלים זאת שעה שייתכן שפריסת ההטבה לכלל האוכלוסייה, ייתכן שתיתן הנחה קטנה לחלק מהעשירונים הנמוכים יותר, אך המיקוד במס השולי הינו שעה שאדם שמרוויח מעל 16 אלף שקלים ממוסה מעל סכום זה ב-43%: "זה לא צודק ששלושה עשירונים משלמים 95% ממס הכנסה, זו לא מערכת צודקת".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



