השוק
קרפור ירדה במכירות, אך הרווח הנקי גדל בכ-16 מיליון שקל
לאחר שזכתה במכרז "הסל הזול של ישראל", רשת "קרפור" מציגה רווח נקי בסך של כ-16 מיליון שקל בשנת 2025, זאת לעומת הפסד של כ-47 מיליון שקל. מחזור המכירות ברבעון הרביעי הסתכם ב-795 מיליון שקל, לעומת 846 מיליון שקל - קיטון של 6%
מוקדם יותר היום (רביעי) דיווחה חברת אלקטרה מוצרי צריכה על זינוק של כ-3.1% בהכנסות הקבוצה שהגיעו לשיא של כל הזמנים והסתכמו בכ-7.5 מיליארד שקל. הרווח הנקי מפעילויות נמשכות בשנה החולפת צמח בכ-178% ועמד על כ-156 מיליון שקל. במקביל, החברה הישראלית הכריזה על חלוקת דיבידנד של 40 מיליון שקל.
כידוע, אלקטרה מוצרי צריכה היא הזכיינית המפעילה את רשת הסופרמרקטים קרפור ישראל, זאת לאחר שרכשה את השליטה ברשת "יינות ביתן" בשנת 2021 והסבה את סניפיה למותג הצרפתי.
במבט על פעילות מגזר קמעונאות המזון בשנה החולפת, ניתן להבחין כי מחזור המכירות בתקופת הדו"ח הסתכם בסך של 3.29 מיליארד שקל, זאת בהשוואה ל-3.34 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, מדובר בירידה של כ-1.5%.
מחזור המכירות ברבעון הרביעי של שנת 2025 הסתכם בסך של 795 מיליון שקל, לעומת סך של 846 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, קיטון של כ-6%. הירידה במחזור המכירות בתקופת הדו"ח וברבעון הרביעי של שנת 2025 נבעה בעיקרה מירידה במכירות החנויות הזהות, מירידה במכירות לשוק המוסדי מתוך החנויות ומ-8 סניפים שנמכרו.
המכירות בחנויות זהות במגזר זה אשר פעלו באופן מלא בתקופת הדו"ח וברבעון הרביעי של שנת 2025 קטנו לעומת התקופות המקבילות אשתקד בשיעור של כ-1.4% וכ-9.3%, בהתאמה. הירידה במכירות החנויות הזהות בתקופת הדו"ח וברבעון הרביעי של שנת 2025 נבעה בעיקר כפועל יוצא מפתיחת השמיים וגידול ביציאות לחו"ל לאחר סיום המלחמה ומירידה במכירות לשוק המוסדי מתוך החנויות.
מכירות למ"ר בשנת 2025 הסתכמו ל-29,719 שקל למ"ר בממוצע שנתי לעומת 30,141 שקל למ"ר בתקופה המקבילה אשתקד, קיטון של כ- 1.4%. מכירות למ"ר ברבעון הרביעי של שנת 2025 הסתכמו ל- 27,954 שקל למ"ר בממוצע שנתי לעומת 30,830 שקל למ"ר בתקופה המקבילה אשתקד, קיטון של כ-9.3%.
הרווח המגזרי בשנת 2025 הסתכם לכ-161 מיליון שקל לעומת כ-130 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. השיפור ברווח המגזרי ובשיעורו בשנת 2025, נבע בעיקר משיפור בשיעור הרווח הגולמי בעיקר כפועל יוצא של התייעלות בהוצאות, ממימוש 7 סניפים בתקופת הדוח וכן כתוצאה מהתייעלות בהוצאות המגזר.
הרווח המגזרי הסתכם ברבעון הרביעי של שנת 2025 לסך של 36 מיליון שקל לעומת כ- 48 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה ברווח המגזרי ברבעון הרביעי נבעה בעיקר מגידול בהוצאות פחת כתוצאה מסיום הסבות הסניפים ועדכון הסכמי שכירות ומקיטון במכירות.
עוד ב-
על פי הדו"ח של אלקטרה מוצרי צריכה, מגזר קמעונאות מזון ממשיך להציג גידול ב- EBITDA בנטרול 16 IFRS ברבעון הרביעי וגידול של כ-45.6% בשנת 2025 שהסתכמו לסך של 38 מיליון שקל ולסך של 142 מיליון שקל, בהתאמה, זאת לעומת סך של 37 מיליון שקל וסך של 98 מיליון שקל בתקופות המקבילות אשתקד, בהתאמה. החברה עדכנה כי תוכנית ההסבות הסתיימה ונכון להיום פועלות 151 חנויות תחת המותג Carrefour.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



