השוק

החברה הגדולה בבורסה מדווחת על תוצאות שיא: אז למה המניה ירדה?

חברת הסייבר, שעם הרישום הכפול בתל אביב הפכה בבת אחת לחברה הגדולה ביותר בבורסה המקומית, פרסמה תוצאות שיא לרבעון שעקפו את תחזיות האנליסטים בכל פרמטר. ובכל זאת, מיד אחרי הפרסום ירדה המניה ב-3%. מה ראו המשקיעים שהדאיג אותם?
ניר צוק (צילום בן- עמי קרן, shutterstock)
חברת הסייבר פאלו אלטו נטוורקס סיפקה לוול סטריט בדיוק את מה שרצתה לשמוע, ובכל זאת המשקיעים הגיבו בירידות. ברבעון החולף דיווחה החברה על הכנסות שיא של 3 מיליארד דולר, זינוק של 31% לעומת התקופה המקבילה וגבוה מתחזית האנליסטים שעמדה על כ-2.94 מיליארד דולר.
הרווח המתואם למניה הגיע ל-0.85 דולר, מעל הצפי של 0.79 דולר, והחברה אף העלתה את התחזית השנתית להכנסות ולרווח. למרות כל אלה, במסחר המאוחר שאחרי הדוחות ירדה המניה בכ-3%.
הסיפור המרכזי שפאלו אלטו מוכרת לשוק הוא שה-AI, שרבים חששו שיפגע בחברות התוכנה הוותיקות, הוא דווקא מנוע צמיחה עבור הסייבר. ההיגיון פשוט: ככל שהתוקפים נעזרים בבינה מלאכותית כדי לתקוף מהר וחכם יותר, כך גובר הצורך בהגנה אוטומטית ומיידית.
החברה ציינה שמוצר ה-AI שלה, Prisma AIRS, הוא המוצר הצומח ביותר בתולדותיה, ושמספר הלקוחות שלו זינק מכ-100 בסוף הרבעון הקודם ליותר מ-300 בסוף הרבעון הנוכחי. ההכנסה החוזרת השנתית ממוצרי הדור הבא (NGS ARR) קפצה ב-60% ל-8.13 מיליארד דולר.
כזכור, לפני כמה חודשים ביצעה פאלו אלטו, שנוסדה על ידי הישראלי ניר זוק, רישום כפול בבורסה בתל אביב, ובבת אחת הפכה לחברה הגדולה ביותר הנסחרת בה - בפער עצום מעל הבנקים הגדולים.
המשמעות: המניה אומנם טרם למדדים המרכזיים אך זה צפוי לקרות בעדכון הבא, וכמעט כל חוסך ישראלי עם קרן פנסיה, השתלמות או גמל שעוקבת אחרי מדדי תל אביב יחזיק בה, גם בלי לדעת. התנודות במניה הזו היא כבר לא עניין רק של המשקיעים בוול סטריט, אלא גם של הישראלים.
מעבר לכך, שתי רכישות גדולות שהשלימה החברה לאחרונה - חברת אבטחת הזהויות הישראלית סייברארק וחברת Chronosphere - תרמו כ-388 מיליון דולר להכנסות הרבעון וכבר מתחילות להוכיח את עצמן.
פאלו אלטו גם נהנית ממעמד מיוחד: היא בין קבוצה מצומצמת של חברות סייבר בעלות גישה למודל Mythos של Anthropic, וכן שותפה ביוזמת סייבר חדשה של OpenAI.
אז אם הכל כל כך טוב, מה הפיל את המניה? כאן נכנס לתמונה כלל הברזל של שוק ההון: לא מה שהחברה מדווחת קובע, אלא מה שכבר היה מתומחר מראש. מתחילת השנה זינקה המניה בכ-61%, ושווי השוק שלה חצה את רף 200 מיליארד הדולר.
כשהציפיות מטפסות כל כך גבוה, אפילו רבעון מצוין עלול להיתפס כ"לא מספיק". נוסף על כך היו כמה נקודות שהדאיגו את המשקיעים: שולי הרווח התפעולי המתואם נותרו כמעט ללא שינוי לעומת אשתקד, כלומר הצמיחה המהירה לא תורגמה לשיפור ברווחיות, החברה רשמה הפסד נקי לפי כללי החשבונאות (GAAP) בשל עלויות הרכישות, וההנהלה אף הזהירה מפני התייקרות של רכיבי זיכרון ואחסון.
פאלו אלטו ממשיכה לצמוח בקצב מרשים ולבסס את הטענה שעידן ה-AI הוא הזדמנות ולא איום עבור חברות הסייבר. אבל הירידה במסחר המאוחר מזכירה שגם לסיפור צמיחה מצוין יש מחיר, ושכשהציפיות גבוהות מדי, אפילו דוחות טובים לא תמיד מספיקים כדי להקפיץ את המניה.
"הרבעון השלישי היה רבעון יוצא דופן עבור פאלו אלטו נטוורקס, עם גידול בביקוש האורגני, כאשר לקוחות פונים אלינו כדי לאבטח את מערכות ה-AI הנרחבות שהם מטמיעים בארגונים" אמר ניקש ארורה, יו"ר ומנכ"ל פאלו אלטו נטוורקס. "ההתקדמויות האחרונות בחזית הבינה המלאכותית הגבירו את תחושת הדחיפות סביב אבטחת הסייבר, ועיצבו מחדש את פני התעשייה לשנים הקרובות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה