השוק
אחרי שזינקה בכ-3,000%: "המניה הזו צפויה לזנק בעוד 60%"
בית ההשקעות לידר שוקי הון העלה את מחיר היעד למניית האנרגיה הלוהטת מ-45 ל-70 שקל, פוטנציאל עלייה של יותר מ-60%, וממשיך להמליץ "קנייה". מאחורי האופטימיות: עסקה לכניסה לשוק האירופי, השקעה של מגדל בחברה ותחזית שמכפילה את הרווח התפעולי תוך שלוש שנים. מה השוק עדיין לא מתמחר?
מי שעקב אחרי הבורסה בתל אביב בשנה האחרונה כנראה נתקל בשם שחזר ועלה: פריים אנרג'י. המניה רשמה זינוק של כ-145% מתחילת 2026, כ-267% בשנה האחרונה, ולא פחות מ-2,837% בשלוש השנים האחרונות.
ועכשיו, אחרי זינוק מסחרר, האנליסט גלעד בן צבי מבית ההשקעות לידר שוקי הון מעלה את מחיר היעד למניה מ-45 ל-70 שקל, אפסייד של כ-60% מעל מחיר השוק, וממשיך להמליץ עליה בקנייה.
הפעילות המרכזית של פריים הוא אגירה: רשת החשמל הישראלית כבר רוויה בשעות היום, כשהשמש בשיא, אבל החשמל היקר באמת נמכר בערב. החברה אוגרת את האנרגיה שמיוצרת בצהריים ומוכרת אותה בשעות הביקוש, כשהתעריפים גבוהים. כך כל קילוואט מניב יותר, והחברה הופכת מיצרנית חשמל לחברת ניהול אנרגיה.
תוצאות הרבעון הראשון של 2026 ממחישות את הצמיחה. ההכנסות מפרויקטים (חלק החברה) הגיעו לכ-20 מיליון שקל, קפיצה של כ-447% לעומת הרבעון המקביל. ה-EBITDA זינק בכ-491% לכ-13 מיליון שקל, והרווח הנקי לבעלי המניות טיפס לכ-8.4 מיליון שקל מאפס כמעט שנה קודם. עם זאת, לידר מציינת שהנתונים היו מעט מתחת לתחזיות שלה, ולכן הסיפור האמיתי לא נמצא ברבעון עצמו, אלא במה שקרה אחריו.
אחד המהלכים המשמעותיים של החברה לפי לידר הוא היציאה לאירופה. החברה חתמה על מזכר הבנות לרכישת השליטה בפלטפורמת אנרגיה מתחדשת ואגירה ביבשת, עם השקעה שתתחיל בכ-150 מיליון אירו ועשויה להגיע ל-350 מיליון אירו.
אירוע בולט נוסף הוא שחברת הביטוח מגדל נכנסה כבעלת עניין בהשקעה של כ-80 מיליון שקל, מהלך שלידר רואה בו הבעת אמון בהנהלה. בנוסף, פריים בוחנת כניסה לתחום חוות השרתים, שזקוקות לכמויות אדירות של חשמל יציב, בדיוק מה שמערכות אגירה יודעות לספק.
על רקע אלה עדכנה החברה את תחזיותיה כלפי מעלה: בלידר צופים שה-EBITDA יזנק מכ-249 מיליון שקל ב-2027 לכ-924 מיליון שקל ב-2029. צבר הפרויקטים בהקמה כבר עומד על כ-708 מגה וואט ומעל 8,000 מגה וואט שעה אגירה.
הכניסה של מגדל נוגעת גם לכיס שלכם: כספי פנסיה וחיסכון של ישראלים רבים מנוהלים דרך הגוף הזה, וחלקם נחשפים כעת לחברה. בנוסף, מי שמחזיק בקרנות סל על מדדי הבורסה כבר מושקע בה בעקיפין. ובמבט רחב יותר, מהפכת האגירה אמורה למתן את עליות מחירי החשמל בשעות העומס, נושא שנוגע לכל חשבון חשמל.
מול האופטימיות, לידר מונה גם סיכונים ברורים. האתגר המרכזי הוא ביצוע: הקמת פרויקטים בקנה מידה כזה דורשת עמידה בלוחות זמנים צפופים וניהול שרשרת אספקה מורכבת.
בנוסף, שינויים רגולטוריים, ירידה בתעריפי ייצור החשמל במכרזים, ועלייה בריבית עלולים לפגוע ברווחיות ובשווי הפרויקטים.
עוד ב-
השורה התחתונה של לידר: פריים אנרג'י עדיין בתחילת הדרך, והשוק רק מתחיל לתמחר את תזרים המזומנים מהפרויקטים החדשים, מבלי לכלול עדיין את העסקאות הבאות שייחתמו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



