השוק

יצחק תשובה מכניס את היד לכיס: מחזיר למשקיעים עוד 100 מיליון שקל

חודשים ספורים אחרי שהשיקה תכנית רכישה של 100 מיליון שקל, קבוצת דלק מכפילה אותה ומביאה את ההיקף הכולל ל-200 מיליון. זו הבעת אמון של ההנהלה במניה - אבל מבט אל תכניות העבר של החברה מגלה שלא תמיד מה שמכריזים עליו אכן מבוצע. אז כמה מהכסף הזה באמת יחזור לכיס של בעלי המניות?
יצחק תשובה ועידן וולס (צילום אלעד מלכה, יונתן בלום)
קבוצת דלק, שבשליטת יצחק תשובה ובניהולו של עידן וולס, הודיעה על הרחבה משמעותית של תכנית הרכישה העצמית של מניותיה. בסוף מרץ אישר דירקטוריון החברה תקציב של עד 100 מיליון שקל לרכישת מניות דלק מהשוק החופשי, וכעת מתווסף תקציב נוסף בסכום זהה - כך שההיקף הכולל של התכנית מטפס לכ-200 מיליון שקל.
כשחברה קונה את המניות של עצמה, היא מצמצמת את כמות המניות שנסחרות בשוק. הרווח של החברה מתחלק כעת בין פחות מניות, וכך שוויה התיאורטי של כל מניה שנותרה עולה. בניגוד לדיבידנד, שבו הכסף מגיע ישירות לחשבון של המשקיעים (ומחויב מיד במס), רכישה עצמית מחזירה ערך בצורה עקיפה - באמצעות הגדלת חלקכם היחסי בחברה.
בנוסף, רכישה עצמית נתפסת כהבעת אמון. כשהנהלה מפנה כסף מקופת החברה כדי לקנות את המניה שלה עצמה, המסר הוא שהיא סבורה שהמניה נסחרת בזול. במילים אחרות, אלה שמכירים את העסק טוב מכולם מהמרים עליו בכסף אמיתי. בדלק אכן הגדירו את המהלך כ"הזדמנות עסקית וכלכלית ראויה".
מניית דלק נסחרת לפי שווי של 14.19 מיליארד שקל אחרי ירידה של 6% השנה ועלייה של 15% בשנה האחרונה.
דלק סיכמה את 2025 עם הכנסות שיא של כ-16 מיליארד שקל ורווח נקי של כ-3.3 מיליארד שקל, ותשואת הדיבידנד שלה עמדה על כ-8% - מהגבוהות במדד ת"א 125. הרבעון הראשון של 2026 המשיך באותו כיוון: הכנסות של כ-4.7 מיליארד שקל, זינוק חד ברווח, וירידה בחוב הפיננסי נטו לכ-3.72 מיליארד שקל.
הדירקטוריון ציין כי הרווחים הראויים לחלוקה עומדים על כ-9.2 מיליארד שקל, מה שמותיר מרחב נוח לחלוקה לבעלי המניות.
ברקע, דלק מציגה שורה של מהלכים אגרסיביים. בזרוע האנרגיה איתקה ההפקה גדלה והשותפות במאגר לוויתן (שאחת מהן היא ניו-מד שבשליטת דלק) חתמו על עסקת ייצוא ענק למצרים, ובמקביל החברה מרחיבה את אחיזתה בעולם הפיננסי דרך ישראכרט - שחטפה לאחרונה מכאל את מועדון FLY CARD של אל על במהלך שצפוי להניב לה מאות מיליוני שקלים, ומקדמת את רכישת הבנק הדיגיטלי אש.
אבל יש גם כוכבית גדולה בהודעה על הרכישה העצמית. יחד עם ההכרזה פרסמה דלק נתון מעניין במיוחד: כמה מתכניות הרכישה הקודמות שלה בוצעו בפועל. התשובה מפתיעה.
תכנית מיוני 2024, בהיקף של עד 200 מיליון שקל, נוצלה רק בכ-47% - כ-95 מיליון שקל בלבד. התכנית שבאה אחריה, ממרץ 2025, נוצלה בשיעור נמוך עוד יותר של כ-33% בלבד, כ-34 מיליון שקל מתוך תקציב של 105 מיליון.
המשמעות: הכרזה על תכנית רכישה היא לא הבטחה לבצע אותה במלואה. בניגוד לדיבידנד, שברגע שהוכרז מחולק כמעט תמיד, רכישה עצמית נשארת כלי גמיש שהחברה מפעילה לפי שיקול דעתה ולפי תנאי השוק. אם המניה מתייקרת, החברה עשויה פשוט להאט בלי להודיע לאף אחד.
עם זאת, יש גם צד אופטימי בנתונים. דווקא התכנית האחרונה, ממרץ 2026, נוצלה בקצב גבוה בהרבה - כ-82%, כ-82 מיליון שקל. כלומר, דלק כבר מימשה את רוב התכנית המקורית וההרחבה הנוכחית מגיעה לקראת סיום התכנית הקודמת. זה רמז לכך שהפעם ההתחייבות עשויה להיות רצינית יותר.
השורה התחתונה: ההרחבה היא איתות חיובי שמצטרף לתמונה פיננסית חזקה, ובשילוב עם הדיבידנד הנדיב היא מחזירה ערך לבעלי המניות. אבל כדאי לעקוב אחר הביצוע בפועל, ולא רק אחרי הכותרות. בסופו של דבר, מה שמזיז את המניה הוא לא ההכרזה - אלא כמה ממנה באמת מתממש בשטח.
תגובות לכתבה(11):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 11.
    מדינה מושחתת גנב גדול
    רובי צור 06/2026/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שיחזיר את הכסף לצעבור על בתספורות שעשו לו. איך הוא ישן בלילה. חמדן גדול. אנשעם לא צנועים בכללל תתרחקו מהם
    סגור
  • 10.
    גנבים גדולים
    רובי צור 06/2026/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יצחק תשובה שיחזיר מאות מליונים לציבור על ה"תספורות" שהבנקים עשו לו בזמנו שהיה בקשיים. למה אין חוק כזה שאומר אם בן אדם מתרומם אחרי שהציבור נפגע ממנו הוא חייב להחזיר הכסף לציבור. מדינה מושחתת !!!
    סגור
  • 9.
    שיכניס את היד לכיס ויחזיר את הפנסיות שגנב (ל"ת)
    אורי 06/2026/24
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 8.
    לא לתת לזה יד!
    טלי המוטרדת והנעשקת 06/2026/24
    הגב לתגובה זו
    2 1
    להכניס את היד לכיס אומר לנו, שאנו רוצים את כספנו האבוד, שהתספפורת לתשובה גזלה את הכסף מאיתנו. הציבורניודע, שמר יצחק שוב צוחק עלינו ולנו מר ואין תשובה. פשוט נוכל!
    סגור
  • 7.
    תשובה
    יוסי 06/2026/24
    הגב לתגובה זו
    2 1
    שיחזיר את הכסף של קרן הפנסיות שביבי נתן לו ולדנקנר ולכל הדייקונים שהיו אז כולם צריכים להחזיר את הכסף לקרן הפנסיות
    סגור
  • טען עוד
  • 6.
    מחזירכסף?
    שלמה 06/2026/24
    הגב לתגובה זו
    3 1
    זהירות ספר צמרת
    סגור
  • 5.
    בכיס אחד הוא מוכר מכיס שני הוא קונה (ל"ת)
    משה 06/2026/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    ממתי הוא קונה עבודה בעיניים תזהרו מהנוכל הזה
    דוד 06/2026/24
    הגב לתגובה זו
    4 1
    הוא מעשיר והמשקיעים שלו הופכים ליותר עניים
    סגור
  • 3.
    מניות של תשובה הוא מווסת אותם
    דוד 06/2026/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא כדאי לסחור במניות שלו הוריד אותם 30%- וכעת הוא אונס את המשקיעים למכור לו בהפסד זה המשחק שלו ושל הכנופייה שהוא בראשה
    סגור
  • 2.
    ממליץ קודם שקבוצת דלק תשלם את המגיע לאנשים וחברות
    רועי 06/2026/24
    הגב לתגובה זו
    3 1
    שביצעו עבודות ושירותים עבורם.הבת של תשובה יודעת היטב למי וכמה חייבים.לא מכובד ולא הוגן.
    סגור
  • 1.
    אסון
    מיכה 06/2026/24
    הגב לתגובה זו
    4 1
    אם תשובה מרוויח סכומים אדירים ,למה לא יחזיר את התספורת שעשה לפני כמה שנים ,,,?
    סגור