השוק
הפתרון לרחפני הנפץ: הטכנולוגיה שפיתחה החברה מישראל ועסקת הענק
חברת מאגוס פיתחה מערכות מכ"ם מתקדמות להגנה היקפית מפני איום הרחפנים, וסגרה עסקת ענק במסגרתה תמכור מאות מכ"מים ללקוח ביטחוני בהיקף של כ-21 מיליון שקל
חברת מאגוס (Magos Systems), חברה ישראלית הפועלת בפריסה בינ"ל רחבה, העוסקת בפיתוח וייצור מערכות מכ"ם מתקדמות להגנה היקפית, מדווחת היום (שני) על עסקה בהיקף של כ-21 מיליון שקל, במסגרתה תספק מאות מערכות מכ"ם ללקוח ביטחוני.
העסקה מגיעה על רקע השקתו הבינלאומית של פתרון חדשני, פרי פיתוחה של החברה בשנתיים האחרונות, המעניק מענה ייחודי בשלבי הגילוי וההתרעה המוקדמת לכוחות קרקעיים מפני רחפנים, לרבות רחפנים מונחי סיב אופטי וכן לאיומים אוויריים וקרקעיים מורכבים. המערכת החדשה עברה בהצלחה מבחנים מחמירים של מספר לקוחות בארץ ובעולם והציגה תוצאות מרשימות, לרבות מול מערכות מתחרות שהנן יקרות משמעותית.
החברה אשר מתמחה בפיתוח מכ"מים קלים, בעלויות אטרקטיביות וביצועים גבוהים המבוססים על טכנולוגיות MIMO Beamforming, תספק באמצעות מערכות המכ"ם החדשות כיסוי היקפי וגילוי אמין של רחפנים. הפתרון מהווה מענה ייחודי עם צריכת הספק נמוכה, קומפקטי וקל לנשיאה, דבר ההופך אותו למתאים במיוחד לצרכים טקטיים ואתרים מבודדים. החברה נמצאת בשלבי הפצה וצמיחה בינלאומית להפצת מערכות אלו.
בין לקוחות החברה נמנים מתקנים ביטחוניים, תשתיות קריטיות וגופים ממשלתיים, הפועלים בכל העולם במגזרים מגוונים – החל ממתקני אנרגיה וחשמל, חוות סולאריות ונמלים, דאטה-סנטרים ועד להגנת יישובים ואתרים לוגיסטיים. לצד פעילותה הענפה בישראל, ארה"ב, דרום אמריקה, אירופה, החברה צפויה להשיק בתקופה הקרובה פעילות עסקית רחבה גם בהודו.
איום הרחפנים, שנחשב בעבר לאתגר עתידי, הפך בשנים האחרונות למציאות מבצעית מוחשית. בזירות לחימה שונות ברחבי העולם שימשו רחפנים לתקיפה, איסוף מודיעין והכוונת אש, ובמקרים רבים אף גבו קורבנות בנפש והשפיעו על מהלכי קרבות ודעת קהל.
אביאל קיסליאנסקי, מנכ״ל החברה: ״אנו גאים לספק פתרון מוכח לגילוי רחפנים, לרבות כאלה המופעלים עם סיב אופטי. הפתרון הכולל שלנו משלב את החומרה המתקדמת של המכ"ם עם פלטפורמת שליטה ובקרה משולבת בינה מלאכותית (MASS AI)".
עוד ב-
עו הוסיף כי "המערכת מאחדת בין נתוני הגילוי של המכ"ם למצלמות הפרוסות בשטח ומספקת תמונת מצב רב-ממדית בזמן אמת של איומים מהקרקע ומהאוויר. המערכת החדשה מאפשרת סיווג מטרות מדויק במקביל של בני אדם, כלי רכב ורחפנים, לצד בקרה אפקטיבית בתנאי מזג אוויר מאתגרים וסינון התרעות שווא הנגרמות מחיות בר ובכלל זה ציפורים או תזוזות סביבתיות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



